Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Kupujmo domaće i halal > U subotu Dani Bosanske tržnice na Otoci

U subotu Dani Bosanske tržnice na Otoci

U okviru 20. tradicionalne manifestacije “Novogradski dani” 2016”, u subotu 28. maja 2016. godine na Otoci – plato pored Tržnog centra, sa početkom u 11 sati, bit će po prvi put organizirani Dani Bosanske tržnice u Općini Novi Grad Sarajevo.

U sklopu Dana Bosanske tržnice građanima će biti na raspolaganju raznovrsna ponuda domaćih proizvoda Opšte poljoprivredne zadruge „3E“ Skelani iz Srebrenice, zatim poljoprivrednih zadruga „Agrofood“ iz Konjević polja, „Eko-life“ Stolac, Opšte poljoprivredne zadruge „Tarevci-Modriča.

Također, na sajmu će se naći i proizvodi iz asortimana Udruženja Bjelimićani, zatim prirodna kozmetika firme Theca, te rukotvorine autorice Begzade Karkelja.

Prisutni će imati mogućnost kupovine domaćih proizvoda uz mnoštvo poklona.

Za gastronomsku ponudu bit će zadužene firma KLAS, slastičarna KUP, mesnice Mujanić i Brojler sa uvijek svježom bosanskom piletinom.

Cilj manifestacije je da predstavi proizvođače i prodavce domaćih proizvoda iz Bosanske tržnicena Dobrinji, te promoviše zdrave, domaće, bosanske proizvode kao što je svježe voće i povrće, mliječni i mesni proizvodi, jaja, med, te organska hrana.

Dobro nam došli!

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top