Sportske novosti

U Srebrenici održano XII Wushu prvenstvo Bosne i Hercegovine uz učešće oko 100 takmičara

Na ovogodišnjem Wushu prvenstvu, koje je organizovao “Wing Chun klub Srebrenica”, takmičari njih oko 100 su se natjecali u sanda, qinda i taolu varijantama. Najuspješnijim takmičarima dodijeljene su prigodne nagrade. U Srebrenici je danas održano XII Wushu prvenstvo Bosne i Hercegovine na kojem se natjecalo oko 100 takmičara, klubova iz više bh. gradova, javlja Anadolu Agency (AA).

Sportisti iz bh. gradova: Sarajeva, Srebrenice, Tuzle, Mostara, Gradačca te nekoliko drugih takmičenje su započeli, intoniranjem državne himne, jutros u Srebrenici.

Oko 100 takmičara natjecalo se u sanda, qinda i taolu varijantama wushu sporta.

Klub “Panter” iz Tuzle osvojio je 15 zlatnih, 16 srebrenih i šest bronzanih. Klub “Dragon” iz Vozuće osvojio je četiri zlatne, pet srebrenih i pet bronzanih medalja. Zapažen rezultat na ovogodišnjem wushu prvenstvu napravio je i klub “Orlova kandža” iz Srebrenika, koji je osvojio šest zlatnih te po jednu srebrenu i bronzanu medalju.

Organizator XII Wushu prvenstva u Srebrenici bio je “Wing Chun klub Srebrenica”. Najuspješnijim takmičarima dodijeljene su prigodne nagrade.

Wushu sport u svijetu izučava nekoliko miliona profesionalaca i rekreativaca. Tehnike wushua kombinuju udarce rukama, nogama, čiščenja, bacanja i hvatove.

Ovisno o pravilima takmičenja u borbama se koriste udarci laktovima i koljenima. Takmičarski wushu program podjeljen je u sanda, qinda i taolu varijante.

Akos.ba

Povezani članci

Provjerite također
Close