Sportske novosti

U sportskoj dvorani na Mojmilu održan prvi malonogometni turnir „Ramiz Salčin“

U znak sjećanja na heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata i jednog od simbola odbrane grada Sarajeva i BiH, rahmetli Ramiza Salčina, u sportskoj dvorani na Mojmilu, 29. i 30. oktobra, održan je Prvi memorijalni trunir u malom fudbalu „Ramiz Salčin“.

Turnir je održan u organizaciji Sportskog udruženja „Fair Play“ i Fondacije „Ramiz Salčin“, a uz podršku Općine Novi Grad Sarajevo. Učestvovalo je 12 ekipa, raspoređenih u četiri grupe sa po tri ekipe.

Pobjednik turnira je ekipa ZAMM-a, koja je predvođena sa nekoliko izvrsnih igrača sasvim zasluženo osvojila prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je ekipi EL-HA, dok je treće mjesto zauzela ekipa MNC CALP iz Zanice.

„Nastavljajući tradiciju obilježavanja datuma i ličnosti iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95, želimo sve nas podsjetiti na one koji su svoje živote ugradili u našu slobodu i dali najveći doprinos izgradnji naše države. Generacije koje dolaze moraju imati stalno u sjećanju žrtvu koju su ponijeli naši heroji, te sa ponosom isticati značaj i ulogu koju su imali i amanet koji su ostavili nama, novim generacijama“, kazao je Adnan Delić, predsjednik SU „Fair Play“.

Dodao je da je turnir organiziran prvi put, ali da će biti nastavljen i u narednom periodu kako bi prerastao u tradicionalni, a sve u cilju podsjećanja na jednog od heroja odbrane grada Sarajeva od agresora.

Na turniru su proglašeni i najbolji. Za najboljeg grača proglašen je Bilal Jelić iz ekipe EL-.Ha, najboljim golmanom Sedin Šahman iz ekipe EL-HA, a najboljim strijelcem proglašen je Armin Prasko iz ekipe MNK CALP Zenica.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button