Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Književni kutak > U Sarajevu promovisana knjiga “Priče slučajnih prolaznika” autora Muhameda Mahmutovića

U Sarajevu promovisana knjiga “Priče slučajnih prolaznika” autora Muhameda Mahmutovića

U Gazi Husrev-begovoj biblioteci u petak je održana promocija knjige pod naslovom “Priče slučajnih prolaznika” autora Muhameda Mahmutovića, javlja Anadolu Agency (AA).

Promotori novog djela Mahmutovića bili su bivši šef diplomatije i član Predsjedništva BiH Haris Siladžić, Goran Milić, jedan od najistaknutijih i najpoznatijih novinara u regiji, Avdo Huseinović, publicista i istraživač i Indira Kučuk Sorguč, bh. književnica.

U recenziji ovog djela, akademik Ferid Muhić napisao je kako je Mahmutović prenio povjerenja i ispovjesti u formi prave književnosti.

“Preuzevši na sebe ulogu putujućeg ispovjednika, koji umije saslušati svakog čovjeka na pravi način i pomoći mu svojim razumijevanjem, a zatim dio tih povjeravanja i ispovijesti prenijeti i u formi prave književnosti, Muhamed Mahmutović je knjigom ‘Priče slučajnih prolaznika’ u književnost na bosanskom jeziku unio jedan novi i moderan pripovjedački kvalitet”, naveo je Muhić.

Organizator današnje promocije kojoj je prisustvovao veliki broj građana i ljubitelja književnosti je “Udruženje građana Bosanske krajine u Sarajevu”.

Novinar i pisac Muhamed Mahmutović rođen je u Cazinu, a pored ove knjige, autor je i djela “Bogatstvo beskućnika”, “Pokošeni cvjetovi Krajine”, “Inat bosanskog goluba”, “Pacijenti”.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top