Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > U Sarajevu odobren drugi termin za džumu namaz

U Sarajevu odobren drugi termin za džumu namaz

Danas je Medžlis Islamske zajednice u Sarajevu odredio drugi termin za džumu namaz. Naime, na inicijativu dvojice studenata Adnana Mehremića i Muamera Mušinovića i zbog činjenice da studenti moraju izostati sa važnih vježbi, predavanja i ispita da bi prisustvovali džuma namazu, Medžlis IZ Sarajevo je donio spomenutu odluku. U nastavku prenosimo obavijest o odobravanju drugog termina za džumu namaz sa Facebook profila Adnana Mehremića.

”Danas sam na savjet muftije odobrio molbu za odobrenje drugog termina za džumu namaz u Medžlis Islamske zajednice, gdje sam razgovarao sa glavnim imamom dr. Feridom ef. Dautovićem i njegovim zamjenikom Malikom ef. Šljivom. Rekli su da nema nikakvih problema i da se već od narednog petka (19.12.2014.) uvodi termin za drugu džumu za one koji ne mogu stići u prvom terminu. Termin druge džume bi bio nekih 40 min prije ikindije, a imama će Medžlis odrediti.

U petak,19.12.2014. drugi termin za džumu namaz je u 13:15 h u Jordanskoj džamiji (Grbavica I), i tako svakog petka će se džuma klanjati u terminu od nekih 40-45 min prije ikindije, u već pomenutoj džamiji, inšallah. Mali korak za Islamsku zajednicu, a veliki za studente i sve one koji žele stići i ahiretske i dunjalučke obaveze”. 

SAFF

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top