Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > U ratu izgubila četvero djece i muža: Umrla srebrenička heroina Hasiba Huremović

U ratu izgubila četvero djece i muža: Umrla srebrenička heroina Hasiba Huremović

Noseći ram sa izblijedjelim fotografijama svoje četvero ubijene djece i muža na mirnim protestima u Tuzli svakog 11. u mjesecu Hasiba Huremović postala je simbol srebreničkog genocida.

Majka Hasiba Huremović je jučer preselila na ahiret u 63. godini života ne dočekavši da njena djeca budu pronađena i ukopana, prenosi Faktor.

Ubijeno joj je četvero djece, tri sina i kćerka. Dvoje maloljetne djece nikad nije pronašla. Nakon pada Srebrenice smjestila se u Tuzlu gdje je živjela sa svojim bolom u nadi da će pronaći svoju djecu.

Svakog jedanaestog u mjesecu bez obzira na vrijeme, bolest, bila je uvijek prva na čelu kolone u Tuzli, sa ramom u ruci i izblijedjelim fotografijama svoje četvero ubijene djece i muža. Ova hrabra podrinjska majka na svijet je donijela desetero djece.

Ubijeno je četvero djece i muž. Početkom rata zlikovci su joj odveli maloljetnog sina Mehmedaliju i kćerku Aidu, a 1995. godine ubijena su joj dva sina i suprug. Njena dva sina i muž su našli smiraj u Memorijalnom centru Potočari. Hasibi Huremović dženaza će biti klanjana u Tuzli danas ispred Hadžijske džamije u Novom naselju u Solini u 13.30 sati.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top