Vi ste ovdje
Home > Srebrenica u fokusu > U Potočarima dočekala posmrtne ostatke: Hurija će 11. jula ukopati sina Hazima i muža Hasana

U Potočarima dočekala posmrtne ostatke: Hurija će 11. jula ukopati sina Hazima i muža Hasana

Autor: M. Arslanagić

Posebno težak dan bio je danas za Srebreničanku Huriju Mehmedović, koja je u Memorijalnom centru Potočari dočekala posmrtne ostatke svoga sina Hazima i muža Hasana.

Hurija Mehmedović dočekala da ukopa svoje najmilije

– Nakon dvadeset i nekoliko godina ja ih ukopavam. Malo mi je drago jer će konačno naći smiraj, ali opet mi i nije drago, jer kopam samo nekoliko kosti – kaže ova majka koja je godinama živjela u nadi da će pronaći još nešto što je pripadalo njenim najmilijima.

Kaže da ni sama ne zna kako je svih ovih godina podnijela teret i bol koje nosi na plećima.

– Samo ja znam kako mi je bilo živjeti i majke koje su ovo prošle kao i ja. Ne znam čemu da se nadam, nadam se da mi budu u džennetu i da mene prihvate sebi ovako kao što sam ja njih prihvatila s kamiona. Samo se to još nadam, a drugo se nemam šta nadati – govori Mehmedović, dok briše suze s lica.

Do sada je, kako kaže, ukopala brata, amidžića i još mnogo familije.

– Svake godine je teško, nikada ne postaje lakše – ističe Hurija Mehmedović, dok je njene komšinice i prijateljice, koje je zadesila slična sudbina, tješe.

One će 11. jula, na godišnjicu genocida u Srebrenici ukopati svoje sinove, muževe, braću i drugu rodbinu čiji su pronađeni posmrtni ostaci.

Izvor: Faktor.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top