Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > U Podgorici otvoren 4. Internacionalni sajam knjiga: 60 izdavača i 100 autora

U Podgorici otvoren 4. Internacionalni sajam knjiga: 60 izdavača i 100 autora

Četvrto izdanje podgoričkog Internacionalnog sajma knjiga, u utorak je otvoreno u centru Capital plaza u Podgorici. Na sajmu učestvuje 60 izlagača i 100 autora, a centralna tema sajma je status književnosti za djecu i omladinu, javlja Anadolu Agency (AA).

Večeračnji sajam svečano je otvorio gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković. On je kazao da sajam daje doprinos prezentaciji savremenog crnogorskog izdavaštva, imajući u vidu značaj i funkciju jezika u procesu konstituisanja nacionalnog identiteta.

Otvoranju sajma, prisustvovao je i ministar kulture Aleksandar Bogdanović. On je istakao da sajam pobija priče o krizi knjige i čitanja, te pokazao zadovoljstvo prisustvom izdavača koji “nemaju visokotiražna, ali imaju estetski vrijedna i edukativna izdanja” čestitajući i na dobro osmišljenom pratećem programu manifestacije.

“Sve one priče o kraju knjige, krizi autorstva i izdavaštva, u ambijentu ovog sajma djeluju kao prekonstruisane teorijske spekulacije koje kao da baš i nisu u dosluhu sa stvarnošću. Stvarnost nam ovdje govori da knjiga ne prestaje da uzbuđuje i provocira, tačnije da čovjek i dalje ima potrebu za njenom materijalnom formom, njenim mirisima i magijom koju pruža avantura osvajanja njenog sadržaja”, rekao je Bogdanović.

Sajam će biti otvoren do 6. oktobra. Organizator sajma je Sekretarijat za kulturu i sport glavnog grada Podgorice. Pokrovitelj je glavni grad Podgorica, uz podršku Ministarstva kulture, Ministarstva prosvjete Vlade Crne Gore i Capital Plaze.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top