Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Književni kutak > U Orijentalnom institutu predstavljeno novo izdanje Priloga za orijentalnu filologiju

U Orijentalnom institutu predstavljeno novo izdanje Priloga za orijentalnu filologiju

U prostorijama Orijentalnog instituta u Sarajevu predstavljeno je novo izdanje Priloga za orijentalnu filologiju 64/2015.

O radovima objavljenim u ovom broju govorili su dr. Fazileta Hafizović, glavni urednik, prof. dr. Munir Mujić, koji je rekao nešto više o radovima na temu jezika i književnosti, dr. Aladin Husić je predstavio radove koji se tiču različitim historijskih razdoblja, a dr. Amina Šiljak-Jesenković je bila moderatorica, te ukratko predstavila radove koji nisu predstavljeni u izlaganjima prethodnih govornika.

Prilozi za orijentalnu filologiju (POF) je stručni list Orijentalnog instituta u Sarajevu, koji je osnovan 1947. Zadatak je Instituta i časopisa da uz njegovanje orijentalne filologije u užem smislu (arapski, turski, perzijski), posluže još i specijalnim potrebama naše nauke, prvenstveno da obradi i publikuje građu za izučavanje mnogovjekovne turske vladavine u BiH i zemljama regiona.

U POF-u su objavljivani radovi najvećih imena orijentalistike i orijentalne filologije na ovim područjima, kao što su Adem Handžić, Salih Trako, Teufuk Muftić, te mnogi drugi.

bir.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top