Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > U organizaciji BBI banke nobelovac Muhammad Yunus stigao u Sarajevo

U organizaciji BBI banke nobelovac Muhammad Yunus stigao u Sarajevo

U organizaciji BBI banke u Sarajevo je danas stigao nobelovac Muhammad Yunus, bankar i ekonomista u svijetu poznat kao utemeljitelj koncepta  društveno odgovornog poslovanja.

Nobelovac će sutra 22. marta u 10.00 sati u hotelu Evropa potpisati Memoranduma o saradnji sa BBI bankom i Centennial fondom iz Saudijske Arabije. Tim povodom u Sarajevo je stigao i Abdul Aziz Al-Mutairi, generalni direktor Centennial fonda.

Više puta respektabilni svjetski mediji i institucije proglašavala su Yunusa jednom od 25 najutjecajnijih osoba u svijetu. Nobelovac Muhammad Yunus je ličnost koja uživa podršku svjetskih lidera i sa Zapada i sa Istoka i koji je u svijetu prepoznatljiv kao borac protiv siromaštva. Profesor Yunus smatra da je društvo nepotrebno nametnulo siromaštvo ljudima  te da je stvaranje svijeta bez siromaštva pitanje volje.

Yunus je dobitnik mnogih prestižnih svjetskih nagrada na polju struke, za izuzetan društveni doprinos i 26 počasnih doktorata. Krajem prošle godine ugledni Centennial fond u čijem sastavu se nalaze stručnjaci  iz najrazvijenijih zemalja svijeta dodijelio je Yunusu  nagradu za životno djelo ”Prince Abdulaziz bin Abdullah”. Zajedno sa Yunusom novčana nagrada ”Prince Abdulaziz bin Abdullah” za liderstvo i poduzetništvo dodijeljena je i Ameru Bukviću direktoru BBI banke.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top