Vijesti iz zemlje

U Olimpijskom muzeju obilježena godišnjica ZOI ’84 i EYOF-a 2019

- Međunarodna priznanja i čestitke iz cijelog svijeta potvrdile su da smo uradili dobar posao i da je sarajevski EYOF zaista prepoznat kao historijski uspjeh, rekao gradonačelnik Skaka

U Olimpijskom muzeju u Sarajevu večeras je simbolično obilježena godišnjica Zimskih olimpijskih igara 1984. i Evropskog zimskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) 2019. godine, javlja Anaodlu Agency (AA).

Upravo je na današnji dan prije dvije godine, na Olimpijskom stadinu “Asim Ferhatović Hase – Koševo“ otvoren EYOF. Na istom stadionu 8. februara prije 37 godina otvorene su ZOI ’84, najveći sportski događaj koji se održao na tlu BiH.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka dan je proveo sa dječicom iz Srebrenice koja su imala priliku vidjeti stalnu postavku muzeja Olimpijade u obnovljenom Olimpijskom muzeju čiji dio krase i eksponati EYOF-a.

Osim toga, ugostio je i pojedince i predstavnike institucija koji su na najbolji način doprinijeli tome da se kroz sport i mladost promoviše bosanskohercegovačka prijestolnica, njeni prirodni i turistički potencijali i što je najvažnije, da se dokaže kako olimpijski duh još uvijek živi u Sarajevu.

“Vaše učešće i angažman u velikom projektu koji je provodila aktuelna gradska administracija, od nemjerljivog su značaja. Međunarodna priznanja i čestitke iz cijelog svijeta potvrdile su da smo uradili dobar posao i da je sarajevski EYOF zaista prepoznat kao historijski uspjeh”, istakao je Skaka te izrazio uvjerenje da će se pravi efekti u tom smislu, osjetiti tek u godinama koje su pred nama.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button