Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > U Novom Gradu otvoren salon dječijeg namještaja „Čilek“

U Novom Gradu otvoren salon dječijeg namještaja „Čilek“

U ulici Ante Babića na Alipašinom Polju, odnosno u Nedžarićima danas je svečano otvoren salon dječijeg namještaja poznatog turskog proizvođača Čilek

Objekat su svečanim presijecanjem vrpce otvorili načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, Sedat Yildiz, savjetnik za trgovinu u ambasadi Republike Turske u BiH, te vlasnik kompanije Muzaffer Čilek i Alma Kadrić, generalna direktorica zastupništva za franšizu Čilek namještaja u BiH.

U moderno opremljenom objektu, koji je za kupce otvoren od devet do 21 sat, svakim danom osim nedjelje, može se naći veliki izbor dječijeg namještaja od baby do student programa.

„Zadovoljstvo je da je na mjestu gdje se nalazio devastirani objekat, sada otvoren jedan izuzetno moderan objekat vrijednosti oko pola miliona maraka. Čilek je svjetski poznat brend za proizvodnju dječijeg namještaja i lijepo je da takve kompanije privlačimo u općini Novi Grad, a dobro je da je naselje u kojem živi veliki broj stanovnika dobilo jedan novi sadržaj. Vjerujem da će ovaj objekat, koji zapošljava određen broj ljudi naći svoje kupce“, kazao je načelnik Efendić, izražavajući zadovoljstvo zbog partnerstva sa uspješnom kompanijom kakva je Čilek.

“Za one koji žele svoj biznis razvijati u BiH, ovo je putokaz u koju općinu treba da idu“, naglasio je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo.

Kompanija Čilek je u Turskoj lider u proizvodnji dječijeg namještaja i sa 444 prodajna mjesta u 66 zemalja svijeta, nosi status globalnog brenda.

“Čilek je na bh. tržištu prisutan već sedam godina. Međutim, javila se potreba za većim poslovnim prostorom, tako da smo odabrali ovu atraktivnu i za kupce pristupačnu lokaciju u općini Novi Grad. Ovo je jedini Čilekov salon u BiH, a u njemu je zaposleno šest osoba sa evidencije Biroa za zapošljavanje“, rekla je direktorica Kadrić, saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad.

Inače, Muzafer Čilek je osnivač Fondacije BIGMEV koja radi na spajanju institucija i privrednika Turske i Bosne i Hercegovine.

BIGMEV već četvrtu godinu za redom vrši podjelu paketa, a ukupna vrijednost ovogodišnje humanitarne akcije koju je na terenu realizirala Fondacija BIGMEV iznosi 250.000 KM. Paketi su podijeljeni djeci i porodicama koje nemaju nikakva primanja.

Muzaffer Çilek je turski biznismen bosanskih korijena, potomak porodice Sikirić iz Fojnice.
On i Fondacija njegove porodice donirali su ranije, u prošloj godini za pogođene u poplavama i socijalno ugroženima u BiH, pomoć u vrijednosti od preko milion KM. Pomoć u namještaju, tekstilu i životnim namirnicama, obuhvatila je porodice u poplavama i klizištima ugroženim područjima Doboja, Olova, Maglaja, Bosanskog Šamaca, Odžaka, Orašja, Sapne i Sarajeva.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top