Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > U nedjelju utakmicama u grupama A i B nastavljeno takmičenje u BH Telecom Fair play ligi

U nedjelju utakmicama u grupama A i B nastavljeno takmičenje u BH Telecom Fair play ligi

U nedjelju , 22.11.2015. godine, utakmicama u grupama A i B, nastavljeno je takmičenje u malonogometnoj BH Telecom Fair play ligi nakon jednosedmične pauze. Postignuti su sljedeći rezultati: Svitanje-Stari Grad: Kovači (2:6), Demus-Dobrinja: MNK 11. juli Srebrenica (6:3), Buća Potok Saplast : SD Neđarići- Zamm mC (7:0), Crna Rijeka: Caffe Libris Baščaršija (5:0).

U prvoj utakmici sastale su se ekipe Svitanje-Stari Grad i Kovači. Obje ekipe su ušle u ovaj meč tražeći svoje prve bodove u ovoj sezoni malonogmetne BH Telekom Fair play lige. Znajući da su ostvarili loše rezultate u prethodnim kolima, obje ekipe su krenule jako da bi osvojile prve bodove . Utakmicu bolja otvara ekipa Kovači koja stiže u vodstvo već u 5. minuti utakmice. Tek sto se krenulo sa centra već je bilo 2:0 za ekipu Kovači . Igračima ekipe Svitanje-Stari Grad nije trebalo puno da se vrate u rezultatski neizvjesnu utakmicu pa su tako izjednačili rezultat sa dva brza pogotka u 11. i 14. minuti. Do kraja poluvremena ekipa Kovači je uspjela da postigne još jedan gol i to u zadnjoj minuti itako da odlazi na odmor sa prednošću od 3:2. U drugom poluvremena ekipa Svitanje-Stari Grad je krenula u napad i tako ostavila prostor za igrače ekipe Kovači koji su brzim kontranapadima i indvidualnim kvalitetom igrača postigli još 3 gola te je utakmica završena rezultatom 6:2.

U drugoj utakmici sastale su se ekipe Demus-Dobrinja i MNK 11. juli Srebrenica. Ekipa Demus Dobrinja je tražila svoju prvu, a ekipa MNK 11. juli Srebrenica svoju drugu pobjedu u ovoj sezoni malonogometne BH Telekom Fair play lige. Odlično je počelo za ekipu Demus Dobrinja koja je više sretno nego spretno povela već u 3. minuti utakmice. Taj gol je ”poljuljao” igrače MNK 11. juli Srebrenica i jednostavno nisu došli do svoje igre koju su prikazali u prvoj svojoj utakmici. To je iskoristila ekipa Demus Dobrinja te je već u 8. minuti vodila sa 3:0. Tek u 16. minuti ekipa MNK 11. Juli Srebrenica daje ”znakove života” i postiže gol te smanjuje rezultat na 3:1. Lopta samo što je krenula sa centra, već je bilo 4:1 za ekipu Demus Dobrinja koja je mirno privela utakmicu do kraja prvog poluvremena te se otišlo na odmor rezultatom 4:1. U drugom poluvremenu smo vidjeli borbenu utakmicu sa obje strane gdje su postignuta po dva gola na obje strane. Utakmica je završena rezultatom 6:3 u korist ekipe Demus Dobrinja koja je tako zabilježila svoju prvu pobjedu u ovoj sezoni Malonogometne BH Telekom Fair play lige.

U trećoj utakmici sastale su se ekipe Buća Potok Saplast i SD Neđarići- Zamm mC. Ekipa Buća Potok Saplast je u ovu utakmicu ušla kao favorit jer je do sada osvojila maksimalan učinak, dok je ekipa SD Neđarići- Zamm mC tražila svoju prvu pobjedu nakon remija u prošlom kolu. Utakmica je odlično počela za ekipu Buća Potok Saplast koja je već od samog starta krenula jako što im se isplatilo već u 4. minuti utakmice. Odličnu igru u prvom poluvremenu ekipa Buća Potok Saplast je krunisala sa još dva gola u mreži ekipe SD Neđarići- Zamm mC i tako se otišlo na odmor rezultatom 3:0 u korist ekipe Buća Potok Saplast. Kako je počelo prvo poluvrijeme, tako se krenulo i u drugom , golom u 4. minuti igre u nastavku ekipe Buća Potok Saplast je povela sa 4:0. Do 33. minute ekipa Buća potok Saplast je postigla još 3 gola i imala je prednost od 7:0. Utakmicu su lagano priveli kraju i osvojili nove bodove koji im garantuju prolazak u drugi krug takmičenja. Ekipi SD Neđarići- Zamm mC ostaje da do narednog kola konsoliduju svoje redove i već u narednoj utakmici pokušaju ostvariti svoju prvu pobjedu u ovoj sezoni malonogmetne Bh telekom Fair play lige.

U četvrtoj utakmici sastale su se ekipe Crna Rijeka i Caffe Libris Baščaršija. Obje ekipe su u ovoj utakmici tražile svoju prvu pobjedu u ovoj sezoni malonogometne BH Telekom Fair play lige. Ekipa Crna Rijeka je bolje otvorila utkamicu i povela već u 4. minuti. Nakon 9 . minuta već su vodili sa 2:0. Do kraja poluvremena su uspjeli postići još jedan gol i na odmor se otišlo rezultatom 3:0 u korist ekipe Crna Rijeka. Drugo poluvrijeme je ponudilo još otvoreniju utakmicu sa dosta prilika na obje strane. Ekipa Caffe Libris Baščaršija je krenula svim snagama ka golu golmana ekipe Crna Rijeka što je ostavljalo dosta prostora za igrače ekipe Crna Rijeka da krenu u kontranapad. Takva, otvorena igra, ekipe Caffe Libris Baščaršija ih je koštala još dva gola u njihovoj mreži pa je tako ova utakmica završena rezultatom 5:0 u korist Crne Rijeke.
Ovim utakmicama završeno je 3. kolo u grupama A i B. Treba naglasiti da su u ovm kolu bile slobodne ekipe Nedžarići u grupi A i Pozitiva Sarix-Zabrđe u grupi B.

Strijelci:
Svitanje-Stari Grad: Kovači (2:6)
Hamza Selimović (2)- Admir Derviši (4), Nermin Muzur (1), Faruk Lihovac (1).

Demus-Dobrinja: MNK 11. juli Srebrenica (6:3)
Ibrahim Mehić (4), Almir Salihović (1), Muamer Aljić (1)-Haris Bašić (2), Adnan Kalaković (1).

Buća Potok Saplast : SD Neđarići- Zamm mC (7:0)
Dino Tahiri (4), Tajib Haskić (1), Medin Džanković (1), Ismir Čamdžić ( 1).

Crna Rijeka: Caffe Libris Baščaršija (5:0)
Faruk Balta (2),Mirnes Balta (1),Nihad Dovadžija (1), Vehid Balta (1).

Odigrano je i 3 . kolo u Junir cup-u te su postignuti sljedeći rezultati:
Perzijsko – bosanski koledž sa internatom : Gazi Husrev-begova medresa ( 0:4)
Ahmed Fehrić (3), Ahmedin Hurić (1)

Građevinsko-geodetska škola : Elektron (0:5)
Faris Kurtić ( 2),Adnan Mešić (1), Harun Kurtić (1),Eldar Kovačević (1)

fairplay.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top