Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > U nedjelju Memorijalni fudbalski turnir ”Dževad Begić – Đilda”

U nedjelju Memorijalni fudbalski turnir ”Dževad Begić – Đilda”

Sjećanje na heroja odbrane Sarajeva i nekadašnjeg vođu navijača Fudbalskog kluba Željezničar

Memorijalni fudbalski turnir ”Dževad Begić – Đilda” održat će se u nedjelju, 8. jula, na pomoćnom terenu stadiona ”Grbavica”.

Udruženja navijača FK Željezničar kao organizator turnira, poziva sve navijače i simpatizere da 3. i 4. jula u periodu od 18 do 20 sati u prostorijama Udruženja (sjeverna tribina stadiona ”Grbavica”), prijave svoje ekipe koje mogu imati od 6 do maksimalno 10 igrača. Uz kotizaciju od 50 KM, turnir će biti humanitarnog karaktera i neće imati novčane nagrade.

“Organizacija ovog turnira samo je jedan od načina na koji se prisjećamo lika i djela Dževada Begića – Đilde. Način na koji se borio i nažalost poginuo za ovaj grad i državu, najbolje pokazuje kakav je čovjek bio i ponosni smo što je bio vođa navijača FK Željezničar“, istakli su iz Udruženja navijača FK Željezničar, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz UN FK Željezničar najavili su i posjetu spomen-obilježju Dževada Begića Đilde.

“Kao i svake godine, 11. jula ćemo na spomen-obilježju kod Prirodno-matematičkog fakulteta položiti cvijeće i još jednom odati počast našem heroju. Pozivamo sve navijače da nam se pridruže i tada“, naveli su iz Udruženja.

Dževad Begić – Đilda, nekadašnji vođa navijača FK Željezničar, poginuo je 11. jula 1992. godine. Pokušavajući spasiti ranjene civile na raskrsnici sarajevskog naselja Pofalići, Đilda je pogođen snajperskim hicem sa Grbavice. U trenutku pogibije imao je 26 godina. Posthumni je dobitnik najvećeg armijskog priznanja, značke Zlatni ljiljan.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top