EkonomijaKupujmo domaće i halal

U najvećem mlinu na Balkanu: Novo pakovanje klasovog brašna T-500 25 KG

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo plasirala je na tržište svoje poznato brašno T-500 25 kg u redizajniranom pakovanju

Brašno T-500 25 kg je najvažniji Klasov proizvod, a novi dizajn upravo je istakao snagu Klasovog branda i njegove poznate karakteristike, čime se još bolje naglašavaju sva prirodna i zdrava svojstva brašna samljevenog od najboljih sorti pšenice, posebno odabranih za razvijanje pita, hljebove, peciva i kolače.
Redizajnu pakovanja brašna T-500 25 kg., prethodio je spot Enisa Bešlagića, popularnog bh. glumca koji nas je ponovno iznenadio svojom kreativnošću. Spot «Doktor za brašno» samo na društvenoj mreži Facebook imao je preko pola miliona pregleda za samo pet dana, a čestitke dobijamo iz svih krajeva BiH i svijeta od naših vjernih kupaca. Ovako nešto još nismo imali.

Klas d.d. Sarajevo je lider mlinsko-pekarske i prehrambene industrije u BiH, čiji se vrhunski kvalitet postiže nabavkom prvoklasne pšenice, proizvodnjom u skladu sa međunarodno priznatim standardima upravljanja kvalitetom (ISO i HACCP), primjenom Halal normi, ali i bogatim proizvođačkim iskustvom od 113 godina.
Klasove proizvode dnevno konzumira više od dva miliona potrošača, pa briga o kvalitetu i higijenskoj ispravnosti hrane zauzima ključno mjesto u poslovnoj politici ove prehrambene kompanije. Proces proizvodnje u Klasu je savremen i automatiziran. Brašno, kao osnovna životna namirnica, u Klasu se proizvodi u strogo kontroliranim procesima i zdravstveno-higijenskim uslovima. Kompletan proizvodni proces je automatiziran i ni u jednom trenutku pšenica potrebna za proizvodnju se ne izlaže rizicima koji bi mogli narušiti njen tehnološki i zdravstveni kvalitet.

Klasov mlin za preradu pšenice je najveći i najsavremeniji u Jugoistočnoj Europi, čiji je ukupni instalirani kapacitet 450 tona dnevno. U pitanju je toranj mlin, kod kojeg je na višim spratovima instalirana oprema, dok je na nižim spratovima skladišni prostor. Zahvaljujući novoj opremi, nabavljenoj u Italiji, povećana je produktivnost proizvodnje, dok je kompletan proizvodni proces u mlinu kompjuterski vođen i automatiziran.

KUPUJ DOMAĆE – GRADI BIH!

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button