Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > U Mostaru održan Street super challenge – Brutal competition organizaciji SD Reflex

U Mostaru održan Street super challenge – Brutal competition organizaciji SD Reflex

U Mostaru, na fudbalskom stadionu U.S.R.C. Midhat Hujdur Hujka, tokom vikenda odžano takmičenje u snazi i izdržljivosti naziva Street super challenge – Brutal competition, u organizaciji Sportskog društva Reflex Mostar, pod sponzorstvom Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i BH Telecom-a, u sklopu projekta “Mjesec sa Reflexom”
Na veoma zahtjevnom takmičenju je učestvovalo 11 takmičara, od kojih je 9 uspješno izdržalo kompletni tok takmičenja, dok je 1 osoba odustala.
Najuspješniji su u bili:
1. Aldin Husnić,
2. Merdin Husić,
3. Belmin Berberović,
koji su osvojili unikatne medalje specijalno izrađenje za ovaj događaj, te novčane nagrade  u iznosima 300 KM, 200 KM, 100 KM, i poklon paket dodataka ishrani od sponzora X-fit.
Svi takmičari, pod stručnom pratnjom sudije i medicinskom pratnjom tehničara i doktora su imali priliku takmičiti se u veoma zahtjevnim zadacima.
Riječ je o ‘farmer walku’, odnosno nošenju težine na udaljenosti od 50 metara po 80 kg u rukama (ukupno 160 kg), trčanje 1 500 metara sa gas maskom na licu podešenu na opterećenje približno jednako trčanju na 5000 metara nadmorske visine, zatim prevrtanje gume težine 372 kg (sedam puta) i dizanje bačve od 80 litara + 10 kg bačva, dizanje i spuštanje deset puta).
Kao posebni gosti natjecanja bili su Belmir Berberović i Alden Hot – Django – koji je bio u svojstvu stručnog saradnika i glavnog sudije takmičenja.
Pored gostiju, u stručnom odboru su učestvovali i predsjednik “Reflexa” Midhat Brkan, trener Enko Alić, i sekretar Jasmin Pandur.
Inače, projekt ‘Mjesec sporta s ‘Reflexom” provodi se kao dio kampanje liječenja, prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki.
“Mjesec sporta sa Reflexom” se privodi kraju, pored ostalih aktivnosti koje su organizovane, slijedi akcija dobrovoljnog darivanja krvi.
Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top