Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > U jutarnjem programu radija BIR predstavljanje edukativnih online platformi osnovna.ba i online mekteb

U jutarnjem programu radija BIR predstavljanje edukativnih online platformi osnovna.ba i online mekteb

Tradicionalna predavanja, učenje školskog gradiva čini se da djeci postaju sve teže.

Zašto bi iko sjedio kod kuće i iščitavao knjige, kada sa samo nekoliko klikova dolazi u magični virtuelni svijet raznih igara, tekstova, zanimljivosti? Kako ponukati djecu da uče i da u tome uživaju, kako im gradivo učiniti interesantnijim, kako im pomoći da nauče?

Odogovor na to pitanje ponudili su mladi, kreativni, energični ljudi: Nermin Hadžić, Zlatko Memišević i Sabahuddin ef. Sijamhodžić.
Nermin i Zlatko pokrenuli su platformu osnovna.ba, a osnivač i kreator online mekteb platforme je ef. Sijamhodžić.

Vrijednost ovih platformi je prepoznata. Osnovna.ba ostvarila je saradnju s Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, tako da učenici i nastavnici osnovnih škola od 31.decembra imaju besplatan pristup platformi “osnovna.ba”.

Onlinemekteb je u IZ-u također prepoznat kao važan projekat, pa je iz Uprave za vjerske poslove stiglo obećanje da će za nastavak razvoja onlinemekteba biti obezbjeđena finansijska pomoć.

– Šta su zapravo edukativne, online platforme, kako one mogu pomoći učenicima, koriste li nastavnicima, jesu li već pobudile zanimanje djece, kako ih dodatno razviti?

Na ova i druga pitanja odgovoriće Selma Dudić, PR menadžerica osnovne.ba i Sabahuddin Sijamhodžić, osnivač onlinemekteba.

Voditeljica: Amela Jordamović

bir.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com