Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > U junu otvaranje sarajevskog Courtyard by Marriott hotela

U junu otvaranje sarajevskog Courtyard by Marriott hotela

Sa najvećim globalnim sistemom soba koje Courtyard ima u Marriottovom portfoliju, ovaj Marriottov brand očekuje proširenje u 40 zemalja do ljeta 2015. godine, od čega će 50 novih projekata biti van SAD, koja je matična zemlja ovog branda te uključuje i otvaranje 7 novih hotela u Evropi do kraja 2016. godine. 

 

U ovu statistiku svakako ulazi Courtyard by Marriott čije je otvorenje u Sarajevu planirano za juni ove godine, a čiji će smještajni kapaciteti biti 130 soba i 2 apartmana. Hotel će nuditi sve potrebne sadržaje za komforan boravak klijenata koji Sarajevo posjećuju u poslovne svrhe.

Ovaj hotel bit će drugi u vlasništvu Marriott Internationala u Bosni i Hercegovini, nakon Residence Inn Sarajevo, koji je otvoren u novembru prošle godine.

Inače ove godine, Courtyard by Marriott, osmi najveći hotelski brend 31. marta dosegao je prekretnicu u razvoju svog poslovanja svečanim otvaranjem Courtyard Walla Walla u Washingtonu.

Ovo je 1000-ti Courtyard hotel u svijetu, a ovaj jubilej je u periodu od 18. februara do 31. marta obilježen nizom proslava koje su organizovane u Courtyard hotelima širom svijeta.

Podsjetimo, hotel se nalazi na reprezentativnoj lokaciji pored zgrade Evropske Komisije, Njemačke Ambasade i EUSR, između ul. Skenderija i ul. Hamdije Kreševljakovića u Sarajevu.

ekapija.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top