Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > U Istanbulu se održava Prvi samit muslimanskih lidera i organizacija Latinske Amerike

U Istanbulu se održava Prvi samit muslimanskih lidera i organizacija Latinske Amerike

Vjerski lideri koji prisustvuju “Pravom Samitu muslimanskih vjerskih lidera Latinske Amerike” u Istanbulu, danas su džumu namaz klanjali u džamiji Sultanahmet

  – U Istanbulu se održava “Prvi samit muslimanskih vjerskih lidera Latinske Amerike” na kojem su se okupili muslimanski vjerski lideri iz 40 zemalja svijeta. Samit se održava u organizaciji Uprave za vjerske poslove Republike Turske (Diyanet), javlja Anadolu Agency (AA).

Vjerski lideri koji prisustvuju Samitu u Istanbulu, danas su džumu namaz klanjali u džamiji Sultanahmet koju je predvodio predsjednik Uprave za vjerske poslove Republike Turske (Diyanet) Mehmet Gormez. Tom prilikom je poručio da svi ljudi u svijetu, a posebno muslimani moraju pokazati međusobnu solidarnost i saradnju.

“Nadamo se da će Bog u svim muslimanima svijeta probuditi osjećaj za solidarnost i zajedništvo. Nadamo se da će džamija Al-Aksa, ali i svi muslimani živjeti u slobodi i miru”, rekao je Gormez.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Turska Uprava za vjerska pitanja od 12. do 16. novembra je domaćin konferencije koja je okupila muslimanske lidere iz regiona Latinske Amerike. Prvom samitu muslimanskih vjerskih lidera Latinske Amerike prisustvuje 76 vjerskih autoriteta iz više od 40 zemalja širom svijeta.

 

Akos.bA/AA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top