>
U dvorani „Ramiz Salčin“ otvoreno Evropsko prvenstvo za košarkaše u kolicima U dvorani „Ramiz Salčin“ otvoreno Evropsko prvenstvo za košarkaše u kolicima
U sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ sinoć je počelo Evropsko prvenstvo za košarkaše u kolicima, koje je zvanično otvorio načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir... U dvorani „Ramiz Salčin“ otvoreno Evropsko prvenstvo za košarkaše u kolicima

U sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ sinoć je počelo Evropsko prvenstvo za košarkaše u kolicima, koje je zvanično otvorio načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić. „Naša reprezentacija je osvajaući prvo mjesto na proteklim prvenstvima zaslužila da bude domaćin ovog takmičenja, a izuzetno mi je drago da se jedan ovako značajan turnir održava upravo u dvorani “Ramiz Salčin”. Našoj ekipi i ostalim učesnicima želim da ostvare što bolji plasman, poručio je Efendić i dodao da će vrata Općine Novi Grad, kao i dvorane “Ramiz Salčin” uvijek biti otvorena za sve istinske sportiste i sportske događaje.

Evropsko prvenstvo za košarkaše u kolicima, koje se održava u organizaciji Saveza Košarke u kolicima BiH, trajaće do 18. jula ove godine, a pored naše ekipe kao domaćina za prvo mjesto takmiče se i nacionalni timovi Rusije, Francuske, Irske, Slovenije, Hrvatske, Austrije, Portugala, Litvanije i Latvije. Očekuje se dolazak više od 230 gostiju iz 16 zemalja Evrope, a takmičenju će prisustvovati i predsjednik The International Wheelchair Basketball Federation (IWBF) Europe, Walter Pfaller.

„Poduzeli smo ogromne napore da osiguramo sve uslove za odigravanje Evropskog prvenstva, a činjenica da ćemo ugostiti više od 230 učesnika i zvaničnika govori da je ovo jedan od najvećih sportskih događaja koji se poslijednjih godina održava u BiH”, rekao je predsjednik Organizacionog odbora i direktor reprezentacije BiH za košarkaše u kolicima, Alaga Pašić. On je najavio da će kao organizatori učiniti sve da glavni grad BiH bude uzoran domaćin učesnicima i posjetiocima, ali i da na sportskom planu ostvarimo što bolji rezultat.

“Naš cilj je jasan, želimo ostvariti plasman u A diviziju i nadam se da ćemo uz pomoć navijača, koje pozivam da nas podrže u dvorani „Ramiz Salčin“, isti i ostvariti“, dodao je Pašić.

Ulaz na sve utakmice biće slobodan.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.