Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > U decembru otvorenje: Probna vožnja Erdogana kroz tunel Euroazija VIDEO

U decembru otvorenje: Probna vožnja Erdogana kroz tunel Euroazija VIDEO

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan danas je u Istanbulu automobilom prošao kroz tunel Euroazija, koji dijelom prolazi ispod dna mora i spaja Evropu i Aziju, a čije otvorenje je planirano za 20. decembar 2016. godine

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fanadolijabalkan%2Fvideos%2F1049243261868320%2F&show_text=0&width=560” width=”560” height=”315” style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0” allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true” ]

 Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan danas je u Istanbulu automobilom prošao kroz tunel Euroazija, koji dijelom prolazi ispod dna mora i spaja Evropu i Aziju, a čije otvorenje je planirano za 20. decembar 2016. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Radi se vrlo značajnom prometnom i infrastrukturnom projektu, a u pratniji turskog predsjednika bili su premijer Binali Yildirim i ministar prometa, pomorstva i komunikacija Ahmet Arslan.

Erdogan i ministri su automobilom iz azijskog dijela kroz tunel prešli u evropski dio Istanbula, te se ponovo vratili na lokaciju Harem. Nakon obilaska, Erdogan je informisan i o radovima na tunelu.

Tunel Euroazija dug je 5,4 kilometra, a ukupna dionica na kojoj se nalazi ovaj tunel, a koja spaja istanbulske kvartove Kazlicesme i Gostepe iznosi 14,6 kilometara.

Predviđeno je da će vožnja na ovoj relaciji trajati oko 15 minuta.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com