Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > U četvrtak promocija novog Klasovog branda “Fit”

U četvrtak promocija novog Klasovog branda “Fit”

 Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo će u četvrtak, 28.05.2015. godine, u 11 sati u fitness studiju “Avalon Health and Sports Club” u Shopping centru “Alta” (II sprat) u Sarajevu (Franca Lehara 2) promovirati novi brand “Fit”

 

“Fit” je novi Klasov integralni keks proizveden u tri okusa – classic, lješnjak i čokolada.

Osim degustacije, i premijernog prikazivanja TV spota, predviđeno je da u okviru promocije novog proizvoda, zaštitno lice branda «Fit» Lejla Šebić, instruktorica aerobika, fitness trenerica, profesorica na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu, i jedna od pobijednica Svjetskog prvenstva u natural bodybuildingu, izvede performans korisnih i zdravih tjelovježbi zajedno sa njenim asistenticama.
“Novi brand je nastao u odjelu za razvoj kompanije Klas, a na njemu se radilo nešto manje od godinu dana. Dakle, novi brand je u potpunosti djelo domaćih stručnjaka. Prve rekacije koje su došle sa tržišta kako domaćeg, tako i inozemnih su izvanredne. Vrhunski kvalitet, moderan i dopadljiv dizajn, dodatno su nas uvjerili da novi brand ima potencijala, tako da ćemo nastaviti sa kreiranjem novih linija proizvoda branda “Fit”, riječi su direktora kompanije Klas d.d. Sarajevo Rusmira Hrvića.

Radi se o zdravom proizvodu, a čak četvrtinu keksa čine ovsene pahuljice koje snižavaju holesterol i sprječavaju razvoj srčanih oboljenja. Ovsene pahuljice su značajan izvor dijetalnih vlakana i jedan od najboljih izvora tokotrienola (podvrsta vitamina E). Sadrže vitamin B1, B5, folnu kiselinu, biotin, vitamin E, kao i cink, magnezijum, bakar, gvožđe, mangan. Obroci od ovsa utiču na sporije povećanje nivoa šećera u krvi i usporavaju njegov pad na vrijednosti prije obroka. Stoga ćete se duže osjećati siti, te ćete manje jesti i lakše kontrolisati težinu. Studije su pokazale da žene koje unose više dijetalnih vlakana imaju manje cirkulišućeg estrogena, kao faktora rizika za rak dojke, dok su djeca koja su koristila ovas u ishrani imala 50% manje šanse da kasnije tokom života budu gojazni, u odnosu na djecu koja nisu jela ovas.

Kupuj domaće – Gradi BiH!

Pratite Klas na Facebooku:

KLAS d.d. Sarajevo 

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com