Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > U četvrtak presuda optuženom Semiru Rastoderu za pogibiju Have Šljivić Dovadžija

U četvrtak presuda optuženom Semiru Rastoderu za pogibiju Have Šljivić Dovadžija

U četvrtak, 15. oktobra 2015. godine u 12 sati, u Kantonalnom sudu u Sarajevu, biće donesena presuda optuženom Semiru Rastoderu koji se tereti za krivično djelo teško ugrožavanje javnog saobraćaja kada  je izazvao saobraćajnu nesreću u naselju Nedžarići 01. aprila 2014. godine prilikom koje je poginula pješakinja Hava Šljivić Dovadžija.

 

Optužnica tereti optuženog da je pri brzini od 103 km/h vozilom udario pješakinju Havu Šljivić Dovadžija na pješačkom prelazu u sarajevskom  naselju Nedžarići. Kao posljedica udara, pješakinja je na licu mjesta podlegla zadobijenim povredama. Iza nje su ostali suprug i dvije maloljetne djevojčice.

Optuženi se na početku suđenja izjasnio da nije kriv te suđenje traje gotovo godinu dana. 

Povodom najave o izricanju presude, na svom Facebook profilu se oglasio i suprug Have Šljivić Dovadžija, Amar Dovadžija:

Dragi prijatelji, sutra, četvrtak, 15.10.2015.god., 12:00h, u Kantonalnom sudu u Sarajevu bit će izrečena presuda Semiru Rastoderu, optuženom za smrt moje supruge Have. Do sada nisam ništa ni govorio pisao niti govorio o samoj istrazi, no ipak ću ukratko da podijelim sa vama neke detalje ove istrage. Vještak saobraćajne struke, Amir Nuković, je ustanovio da je optuženi vozio oko 100 km/h. Vještak je također naveo da je Hava prelazila na crvenom za pješake i tu tvrdnju potkrepljuje, NEKOM ANALOGIJOM, jer je na ovom bočnom semaforu za pješake zeleno svjetlo, slika broj 8, (njen se uopće ne vidi) i samim tim je njoj crveno (To je ta analogija). Odbrana je zbog ovakvog mišljena pomenutog vještaka prebacila krivicu na stradalu Havu. Ono što odbrana također tvrdi jeste da je Hava iznenada odlučla da pređe ulicu, te optuženi nije imao vremena da reaguje, što je apsolutna neistina, kao što možemo vidjeti sa slike 8, nadzorne kamere gdje je Hava već zakoračila a automobil optužnog nije ni u blizini.

Ukoliko pogledamo sliku broj 7 sa nadzorne kamere, i ukoliko OBRATIMO PAŽNJU NA TAJ BOČNI SEMAFOR, na kojem je samo dvije sekunde poslije na istom CRVENO SVJETLO, i koristeci se analogijom pomenutog vještaka onda postavimo pitanje koje boje je bilo svjetlo na Havinom semaforu i koje svjetlo je dvije sekunde ranije bilo na semaforu za automobil optuženog.
NEMA PRAVDE NA DUNJALUKU!!!

Gospodaru, oprosti grijehe našoj Havi, daj joj status sehida, spoji nas u džennetu. AMIN JA RABB

Suđenje je otvoreno za javnost i izricanju presude može prisustvovati ko želi prema pravilima suda.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top