Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > U Bosanskoj tržnici na Dobrinji otvorena mesnica “Mujanić”

U Bosanskoj tržnici na Dobrinji otvorena mesnica “Mujanić”

U Bosanskoj tržnici na Dobrinji danas je svečano otvorena mesnica prepoznatljivog domaćeg brenda „Mujanić.
Mesnicu su svečanim presijecanjem vrpce otvorili načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i Fuad Mujanić, vlasnik lanca mesnica „Mujanić“.

Otvaranjem ovog objekta stanovnicima Dobrinje i drugih naselja od danas je na raspolaganju širok asortiman domaćeg mesa i drugih proizvoda od mesa.

U novootvorenoj mesnici naći će se preko 50 vrsta proizvoda iz vlastite proizvodnje firme Mujanić, svježe juneće i teleće meso i raznovrsni suhomesnati proizvodi kao što su suho meso, „kulen”, bosanski sudžuk…

„Domaći lanac mesnica Mujanić izgradio je svoj imidž u Kantonu Sarajevo i postao veoma prepoznatljiv po izuzetnom kvalitetu proizvoda koje nude građanima širom Sarajeva. Ovo je prvi objekat koji ćemo imati u naselju Dobrinja i vjerujem da će ovim činom otvaranja mesnice u sklopu Bosanske tržnice i sama Bosanska tržnica imati više posjetilaca. Ovo je jedan konkretan način kako možemo pomoći privredu naše države. Kupovinom našeg mesa iz domaće proizvodnje doprinjet ćemo razvoju naše privrede i zapošljavanja”, izjavio je načelnik Općine Semir Efendić.
Ovom prilikom Fuad Mujanić zahvalio je Općini Novi Grad na ukazanom povjerenju, istakavši da je ovo 12 mesnica, a 15 objekat u Kantonu Sarajevo koji otvara firma Mujanić.

“Sve naše mesnice su prepoznatljive po jednakom kvalitetu mesa i drugim proizvodima, a trudimo se da naša svaka radnja ima čisto bosanski proizvod”, rekao je Mujanić.

Firma Mujanić raspolaže savremenom klaonicom i proizvodnjom za preradu mesa, te sušnicama za proizvodnju suhomesnatih proizvoda, tako da su njeni proizvodi uvijek svježi, provjereni, zdravi i kvalitetni.

Ova kompanija zapošljava 120 uposlenika, a otvaranjem mesnice u Bosanskoj tržnici na Dobrinji, stekla se mogućnost za otvaranje još radnih mjesta.Povodom današnjeg otvaranja mesnice, na platou Bosanske tržnice upriličen je tradicionalni roštilj za građane i goste.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top