Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Promo i katalozi > Tuzlanska biciklijada: Kad si fit, možeš sve!

Tuzlanska biciklijada: Kad si fit, možeš sve!

Tuzla je u nedjelju bila domaćin pete po redu Tuzlanske biciklijade koja, promovišući zdrav život i sportske aktivnosti, animira sve veći broj učesnika. Čak 1.000 više prijavljenih u odnosu na prošlu godinu dokaz je da biciklizam postaje sve popularniji vid rekreacije. Oko grada, stazom dugom 14 kilometara, uspješno je prošlo 2.500 biciklista rekreativaca iz Tuzle, ali i okolnih gradova: Gradačca, Gračanice i Kalesije.

I ove godine kompanija Lactalis BH bila je sponzor utrke u kojoj brzina i “stići prvi do cilja” nisu glavni motivi učesnika, jer Tuzlanska biciklijada nije takmičarskog karaktera. Glavna poruka bila je promocija zdravog životnog stila i navika, što su svakako i vrijednosti koje podržava Lactalis BH, jer kad si fit, možeš sve. U svojoj bogatoj paleti zdravih proizvoda ova kompanija odnedavno nudi i Dukat Fit, mliječni proteinski napitak koji sadrži čak 30 grama proteina po dozi. U dva neodoljiva okusa – vanilija i čokolada, uživali su svi biciklisti po završetku utrke i tako obnovili snagu i energiju napitkom koji je, uz idealan omjer proteina i ugljikohidrata, namijenjen upravo sportistima i rekreativcima za očuvanje mišićne mase.

Učesnici, ali i svi prisutni koji su došli da podrže Petu tuzlansku biciklijadu, mogli su se osvježiti i uz jogurte Dukat i Domaće blago, napitkom bogatim kalcijem i brojnim drugim mineralima, koji doprinosi održavanju pravilnog rada srca i normalnog krvnog pritiska, ali i Dukat čokoladnim mlijekom za vraćanje energije.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top