Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Tuzla: Menprom otvara novi proizvodni pogon vrijedan 6 mil. KM

Tuzla: Menprom otvara novi proizvodni pogon vrijedan 6 mil. KM

Nova proizvodna linija će direktno otvoriti i nova radna mjesta

Domaća mesna industrija Menprom privodi još jednu godinu uspješnog poslovanja sa pozitivnim poslovnim rezultatima i napretkom uz izgradnju novog proizvodnog pogona veličine 4000 m2, ukupne finansijske vrijednosti 6 miliona KM.

Širokoj paleti proizvoda vrhunske kvalitete, uskoro će se pridružiti makro i mikro konfekcija crvenog mesa, te pakovanje svježe oblikovanih proizvoda koje će potpisivati mladi tim stručnjaka i menadžment porodične kompanije Menprom.

Završena je prva faza investiranja u novu liniju. Prilikom odabira dobavljača usluga ova kompanije je odabrala isključivo domaće dobavljače koji su ponudili kvalitetne usluge. Na taj način Menprom daje podršku i promoviše važnost kupovine / korištenja domaćih proizvoda i usluga, u cilju jačanja privrede BiH kao temelja zdravije i bolje budućnosti.

Nove proizvodne linije će direktno otvoriti mjesto za zapošljavanje 20. novih radnika u kompaniji Menprom, a indirektno se očekuje da će biti uposleno i do 2.000 radnika jer će nove proizvodne linije kao i planirani izvoz za Tursku pokrenuti kompletan proizvodni lanac, od proizvodnje stočne hrane do uzgoja i otkupa junadi.

Novi proizvodi iz mesne industrije Menprom na tržištu će se naći polovinom 2016. godine, prvenstveno na policama prodajnih mjesta na području Bosne i Hercegovine, a zatim i na izvoznom tržištu Republike Turske.

akta.ba

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com