Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Tuzla: Hotelu Tehnograd uručen certifikat za halal kuhinju

Tuzla: Hotelu Tehnograd uručen certifikat za halal kuhinju

  Agencija za certificiranje halal kvalitete u suradnji sa menadžmentom Hotela Tehnograd doo Tuzla upriličila je svečanu dodjelu certifikata za halal kuhinju. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Hotela Tehnograd doo Tuzla,  Agencije za certificiranje halal kvalitete i mediji. Svačanost je organizirana u prostorijama Hotela Tehnograd doo Tuzla.

Certifikacijskim auditom koji je organiziran u drugoj polovini septembra, audit tim Agencije je utvrdio da je Hotel Tehnograd ispunio u zahtjeve Halal standarda BAS 1049:2010 i Vodiča za halal certificiranje turističko-ugostiteljskih objekata. Halal certificiranjem obuhvaćene su aktivnosti za pripremu i posluživanje halal hrane – Halal kuhinja.

Direktor Agencije, gospodin Amir Sakić je uručio certifikat direktoru Hotela Tehnograd.

 „Agencija za certificiranje halal kvalitete se bavi halal certificiranjem proizvoda i usluga. Danas dodjeljujemo deveti certifikat za ugostiteljske usluge. Hotel Tehnograd je prvi hotel na području grada Tuzle i Tuzlanskog kantona koji je uspješno okončao postupak halal certificiranja. Halal certifikatom ispunjene su  dvije vrste očekivanja: osiguranje halal hrane i adekvatnog smještaja. Smatramo da u saradnji sa drugim institucijma turizma možemo doprinijeti popularizaciji ovog kraja i osiguranju kvalitetnih uslova za boravak turista u gradu Tuzli“ rekao je Amir Sakić, direktor Agencije. 

Direktor Hotela Tehnograd, gospodin Ademir Vrabac je povodom dodjela halal certifikata istaknuo:

„Kako svake godine grad Tuzla i Tuzlanski kanton postaju sve popularnija turitička destinacija, pogotovo za goste sa područja Turske i Bliskog Istoka, odlučili smo se da svoje usluge prilagodimo zahtjevima halala s ciljem da opravdamo njihova visoka očekivanja. S ponosom to mogu i reći da smo prvi hotel na području grada Tuzle i Tuzlanskog kantona koji je ispunio zahtjeve halala. Iako je ljetna turistička sezona završena, Hotel Tehnograd u novu sezonu će ući sa novom ponudom i novim trendom u oblasti ugostiteljstva a to je halal certifikat za usluge“.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top