Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Tužilaštvo KS: Još se čeka nalaz i mišljenje o nesreći u kojoj je poginula Hava Dovadžija

Tužilaštvo KS: Još se čeka nalaz i mišljenje o nesreći u kojoj je poginula Hava Dovadžija

Tužilaštvo Kantona Sarajevo još uvijek čeka nalaz i mišljenje vještaka saobraćajne struke o saobraćajnoj nesreći u kojoj je 1. aprila poginula mlada majka dvoje djece Hava Šljivić-Dovadžija.
“Po nalogu Kantonalnog tužilaštva Sarajevo vještak saobraćajne struke trenutno radi na izradi svog nalaza i mišljenja, te kad isto bude dostavljeno, Tužilaštvo će se opredijeliti o preduzimanju daljnjih radnji i mjera iz svoje nadležnosti, odnosno o donošenju konačne tužilačke odluke”, rekao je za Klix.ba glasnogovornik Tužilaštva KS Alem Hamzić.

On je ranije za naš portal potvrdio kako Tužilaštvo KS preduzima određene istražne radnje u predmetu protiv Semira Rastodera koji je Havu Golfom 6 udario na pješačkom prelazu u naselju Nedžarići.

Rastoder je, podsjetimo, 2. aprila, dan nakon strašne saobraćajne nesreće, pušten na slobodu, što je uznemirilo javnost, te dovelo do protesta više od 2.000 ljudi na mjestu Havine pogibije.

Od tada se čeka na “konačnu tužilačku odluku” u ovom slučaju.

 

klix

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top