Vijesti iz zemlje

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv dvojice graničnih policajaca zbog mita od 20 KM

Tužitelj Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv dvojice uposlenika Granične policije Bosne i Hercegovine koji se terete da su u svojstvu ovlaštenih službenih osoba, 27. oktobra 2013. godine, na graničnom prijelazu Vardište, Višegrad, po prethodnom dogovoru, postupali protivno zakonu i počinili kazneno djelo u namjeri pribavljanja nezakonite imovinske koristi, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopćeno iz Tužiteljstva BiH optužnica je podignuta protiv Nermina Muharema, rođenog 3. oktobra 1978. godine u Foči, državljanin BiH iAmrudina Omerovića, rođenog 18. aprila1969. godine u Čajniču, državljanin BiH.

“Optuženi Nermin Muharem, tereti se da je jednog osobi, sa putničkim motornim vozilom, onemogućio ulazak u BiH, iako je navedeni ispunjavao sve uvjete za nesmetan ulazak u zemlju, te ga uputio da ide do optuženog Omerovića, koji je bio vođa smjene, u prostor koji nije pod video nadzorom, gdje je od navedene osobe uzeto 20 KM kao nezakonita imovinsku korist. Nakon toga oštećeni se vratio u vozilo, a optuženi Muharem mu je vratio dokumente i omogućio da nastavi put”, navodi se iz Tužiteljstva BiH.

Optuženi se terete da su počinili kazneno djelo –primanje dara ili drugih oblika koristi, iz članka 217. stavak 2. Kaznenog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Povezani članci

Back to top button