Vijesti iz svijeta

Turski premijer: Turska se istovremeno bori protiv tri terorističke organizacije

Premijer Republike Turske, Binali Yildirim u četvrtak u Istanbulu novinarima je kazao da nijedna zemlja u svijetu istovremeno ne vodi borbu protiv tri terorističke organizacije kao što to radi Turska, javlja Anadolu Agency (AA).

“Nijedna zemlja u svijetu istovremeno ne vodi borbu protiv tri terorističke organizacije, kao što mi to radimo. Jedna od njih je Kurdska radnička stranka (PKK). Pa podla organizacija FETO koja je izvela pokušaj puča. A treći je ISIS, koji našu vjeru i vjerske vrijednosti nažalost pokušava u lošem svjetlu predstaviti cijelom čovječanstvu. Protiv sve tri organizacije se borimo istovremeno. Glavni razlog borbe protiv svih njih je da ne pružimo priliku onima koji žele uništiti budućnost naše zemlje, da ne ostavimo prostora onima koji žele da podijele našu domovinu i da ne dozvolimo zlobnicima da, sklapajući savezništva sa centrima moći izvana, pokušaju zauzeti Tursku”, rekao je Yildirim.

Istakao je da je Turska do sada bila vrlo uspješna u toj borbi uz, kako je rekao, snažnu pomoć i podršku naroda.

“U tome smo uspjeli, zahvaljujući prvenstveno vama. Ako nemaš podršku naroda i građana, šta god da uradiš nema smisla. Nema tu rezultata. Da se negdje u svijetu dogodio pokušaj puča, kao kod nas 15. jula prošle godine, nijedna vlada ne bi ostala na nogama”, rekao je Yildirim, podsjećajući kako su brojni građani Turske tada izašli na ulice da bi se borili za demokratiju.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button