Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Turski predsjednik Erdogan uputio poruku povodom 12. godišnjice smrti Alije Izetbegovića

Turski predsjednik Erdogan uputio poruku povodom 12. godišnjice smrti Alije Izetbegovića

“Povodom 12. godišnjice smrti, s poštovanjem se prisjećam prvog predsjednika Bosne i Hercegovine i velikog lidera Alije Izetbegovića”, napisano je u poruci turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana

  Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan povodom obilježavanja 12. godišnjice od smrti prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića, na društvenoj mreži Twitter objavio je zajedničku fotografiju sa Izetbegovićem uz prigodnu poruku na bosanskom i turskom jeziku, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Povodom 12. godišnjice smrti, s poštovanjem se prisjećam prvog predsjednika Bosne i Hercegovine i velikog lidera Alije Izetbegovića”, napisano je u poruci na turskom i bosanskom jeziku.

 ***

Vijest da je Alija Izetbegović, prvi predsjednik Bosne i Hercegovine i veliki mislilac umro, moj narod i mene potresla je iz dubine duše. Izetbegović je čovjek koji je svojim životom i djelom utjecao na historiju. Njegova je misija izraz ljudske časti i zadivljujuće ustrajnosti, što je predstavljalo čast cijelog svijeta. Za vrijednosti u koje je vjerovao, za svoju državu i svoj narod, on je neiscrpni izvor hrabrosti i izuzetne vrijednosti.
Bol povodom Izetbegovićeve smrti moj narod i ja dijelimo sa bratskim bosanskohercegovačkim narodom. Neka mu Allah da rahmet, a porodici upućujem iskreno saučešće.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top