U FokusuZanimljivosti

Turska: Dolaskom proljeća sve više posjetitelja naselja sa “hobbit kućicama”

Na području grada Sivasa, na sjeveru Turske, nalazi se kompleks s kućicama izgrađenim po uzoru na domove hobbita iz romana i filma "Gospodar prstenova"

Na području grada Sivasa, na sjeveru Turske, gdje se nalaze kuće izgrađene po uzoru na domove hobbita iz romana i filma “Gospodar prstenova”, dolaskom  proljeća mogu se vidjeti i prvi posjetitelji, javlja Anadolu Agency (AA).

Iako je proljeće kalendarski tu, na području gdje se nalaze “hobbit kuće” još uvijek ima ledenica i snijega zbog temperature koja noću pada ispod nule.

Osman Cagrici došao je s porodicom u posjetu području na kojem se kuće dizajnirane za život ispod sloja zemlje i trave. Opština Sivas odlučila se na gradnju kuća zbog romana i poznatog filma, koji imaju svoje fanove diljem svijeta.

“Ovdje možete doživjeti zimu ljeti i ljeto zimi. Na takve ćete prizore naići u različitim dijelovima grada. Iako s jedne strane ima leda, a sa druge strane posvuda zelenilo, drveće će skoro procvjetati. Ove ljepote možete vidjeti na mnogim mjestima u našem gradu, kao i ‘hobbit kuće'”, kazao je Cagrici.

Ramazan Cigdem smatra da su “hobbit” kuće jedno od mnogih lijepih mjesta u Turskoj.

Dodao je da se temperatura na tom području mijenja tokom dana i noći i zbog toga ovih dana na jednom mjestu imaju i proljeće i podsjetnike da zima još nije gotova.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button