Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Turkish Airlines postao “Globalni avioprevoznik s pet zvjezdica”

Turkish Airlines postao “Globalni avioprevoznik s pet zvjezdica”

Turska zrakoplovna kompanija Turkish Airlines (THY) dobila je prestižno priznanje “Globalni avioprevoznik s pet zvjezdica” koje dodjeljuje Asocijacija za iskustva putnika u avioprevozu (APEX), javlja Anadolu Agency (AA).

Iz kompanije THY saopćeno je da je nagrada uručena na svećanosti održanoj u okviru sajma Expo 2017 u Kaliforniji.

“Turkish Airlines je još jednim u nizu međunarodnih priznanja potvrdio svoju lidersku poziciju na globalnom nivou kada je riječ o pozitivnim iskustvima putnika, komforu i kvaliteti usluge”, navodi se u saopćenju.

Nedavno je Turkish Airlines dobio i četiri nagrade Skytraxa koji dodjeljuje najvažnija priznanja u zrakoplovnoj industriji.

Još neke od nagrada koje je Turkish Airlines dobijao u više navrata u proteklom periodu su “Najbolja aviokompanija Južne Evrope”, “Najbolji servis usluga u poslovnoj klasi” i “Najbolji salon za putnike poslovne klase”.

Čelnik Turkish Airlinesa Ilker Ayci istakao je da se ta kompanija trudi svojim putnicima pružiti najbolje iskustvo putovanja, a kako su sva priznanja i nagrade samo dodatni motiv da nastave u tom pravcu.

“Predanost na usavršavanju usluga je nešto po čemu se razlikujemo od konkurencije i nastavit ćemo i u budućnosti određivati nove standarde usluga u našem sektoru”, poručio je Ayci.

 Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top