Ekonomija

Turizam kao most povezivanja sa Albanijom

 Turistička zajednica Kantona Sarajevo, u cilju promocije turizma i jačanja saradnje, s predstavnicima privrednog i turističkog sektora iz Albanije učestvovala je u radnim dogovorima koje je organiziralo Udruženje bosanskohercegovačko-albansko prijateljstvo u Tirani.

Tom prilikom predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo Mufik Muslić razgovarao je s Ines Mucostepa, predsjednicom Unije privrednih komora Albanije o budućoj saradnji i pozvao u  zvaničnu radno-promotivnu posjetu u Kanton Sarajevo predstavnike privrednih komora, tour operatere, medije i turističke djelatnike iz Albanije.

Naglasio je spremnost da gostima predstavi turističke potencijale KS, te očekivanje da će već u 2021. godini biti povećano interesovanje turista iz Albanije za posjetu Sarajevu i BiH.

Predsjednica Mucostepa je izrazila zainteresovanost za Muslićev poziv u posjetu i buduću saradnju, naglašavajući da je upravo turizam most koji povezuje dvije zemlje.

Muslić sa saradnicima je posjetio Landways International – turističku agenciju  iz Tirane koja ostvaruje najveći promet dolazaka turista na Balkan i u BiH, te sa Neritanom Selita – direktorom agencije, razgovarao o važnosti pravovremenog djelovanja u smjeru promjena i stvaranja boljih uslova za nove turističke ture, za koje se vjeruju da će početi prije  prve polovine 2021. godine. Na sastanku su razmijenjena iskustva i međusobno podijeljeni savjeti za bolje poslovanje, uz nadu da će 2021. godina biti dobar start turističkog oporavka od velikih gubitaka u turizmu uzrokovanih pandemijom COVID-19, saopćila je Turistička zajednica KS.

akta

Povezani članci

Back to top button