Vi ste ovdje
Home > Magazin > Moja putovanja > Turistička sezona na zaštićenim područjima u KS u punom jeku

Turistička sezona na zaštićenim područjima u KS u punom jeku

Naglasio je da je podjednak broj domaćih i stranih turista koji posjećuju zaštićena područja u KS-u, a posjetioci dolaze iz susjednih, gotovo svih evropskih te iz arapskih zemalja.

– Vrelo Bosne, Bijambare, Trebević, Skakavac svaki dan imaju veliki broj posjeta i to su područja koja su vrlo posjećena u ljetnim mjesecima. Turisti dolaze iz svih djelova svijeta a isto tako puno je domaćih posjetilaca i dijaspore – kazao je Zvizdić, dodavši kako turisti mogu uživati u novim sadržajima koja posjeduju sada ova područja.

Na Bijambarama je u funkciji novi turistički vozić, uređene su nove šetnice na Trebeviću i Skakavcu, zatim dječije igralište na Trebeviću i na Vrelu Bosne uz niz drugih sadržaja.

Područja kojima upravlja Javna ustanova Zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo (Vrelo Bosne, Trebević, Bijambare i Skakavac) obiluju izuzetnim prirodnim vrijednostima i u ljetnom periodu posjetiocima pružaju idealnu temperaturu koja osvježava od vrelih ljetnih temperatura.

Iz ove ustanove naglašavaju da su juli i august najposjećeniji mjeseci po svim statistikama i u prethodnim godinama, tako da očekuju da i u ova godine ne bude izuzetak po broju posjeta ovim područjima.

FENA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top