Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Tuka prvi na mitingu u Zenici: Pobjedu posvećujem svima koji su došli da nas podrže

Tuka prvi na mitingu u Zenici: Pobjedu posvećujem svima koji su došli da nas podrže

Tuka je u Zenicu stigao prije nepuna dva dana, nakon takmičenja Dijamanstke lige u Maroku i Sjedinjenim Američkim Državama gdje je ostvario 3. i 6. mjesto Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka nastupio je danas na 7. međunarodnom atletskom mitingu Zenica 2016 u trci na 800 metara te ostvario rezultat od 1:48:59, što je bilo dovoljno za prvo mjesto, javlja Anadolu Agency (AA).

Drugo mjesto zauzeo je Ates Levan iz Turske s vremenom, dok je treći kroz cilj prošao Themba Trevor Madima.

Tuka je u Zenicu stigao prije nepuna dva dana, nakon takmičenja Dijamantske lige u Maroku i Sjedinjenim Američkim Državama gdje je ostvario 3. i 6. mjesto.

“Trke u Zenici imaju posebno mjesto za mene i bude mi poseban osjećaj jer je to staza na kojoj sam počeo da treniram. Ovo je moja publika i sugrađani kao i svi građani BiH. Zadovoljstvo mi je veliko i svima se zahvaljujem na podršci. Vrijeme je izuzetno loše za trčanje i dosta sam pazio da ne dođe do neke povrede. Nisam htio da idem na neko vrijeme jer je nemoguće u ovim vremenskim uslovima. Ovu pobjedu posvećujem svim ljudima koji su došli da nas podrže”, izjavio je Tuka nakon utrke i dodao:

“Dosta sam napredovao u odnosu na prošlu sezonu i to se na ove dvije prethodne trke moglo i vidjeti. Osjećam da sam pun, radim dva treninga dnevno i nemam odmora, moj trener je prezadovoljan, a onda sam i ja. Psihički sam spreman i čekam da uđem u onu svoju formu koju želim”, rekao je Tuka.

Rekao je kako misli da je ovaj miting jedna od najboljih promocija atletike u BiH uz čestitke svim takmičarima. Nada se da će donijeti medalju iz Rio de Janeira.

“Nadam se medalji, idemo tamo da napravimo nešto, ja neću da idem tamo tek onako i gledam druge kako trče, želim da dam sve od sebe i donesem tu medalju jer je nije lako osvojiti. Nikada se ne zna da li će osvojiti medalju, pogotovo na 800 i 1.500 metara. Ja ću dati sve od sebe i da se sve posloži uz veliku sreću pa da donesem medalju”, rekao je Tuka.

U trci na 800 metara nastupili su Emilio Perco (Italija), Amel Tuka (BiH), Themba Trevor Madima (Južnoafrička Republika), Ates Levan (Turska), Bojan Stanišić (BiH), Bewerd Kipkorir (Kenija), Milan Todorović (Srbija), Velibor Nikolić (Srbija), Stefan Vukadinović (Srbija), Srefan Čuković (BiH), Miloš Raičević (Srbija), Nemanja Ivaneza (Srbija) te Abedin Mujezinović (BiH).

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top