Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Trumpovo licemjerstvo: Nakon antimuslimanske retorike odao počast Muhammadu Aliju

Trumpovo licemjerstvo: Nakon antimuslimanske retorike odao počast Muhammadu Aliju

Nakon što je u subotu 4. juna svijetom odjeknula vijesti o smrti legendarnog Alija, Trump se oglasio na svom službenom Twitter profilu napisavši: “Muhammad Ali umro je u 74. godini. Bio je istinski šampion i divan momak. Svima će nam nedostajati”
 Britanski dnevni list “The Independent” nazvao je američkog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa “licemjernim” zbog odavanja počasti preminulom bokseru Muhammadu Aliju, a nakon njegove žestoke antimuslimanske retorike posljednjih mjeseci, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon što je u subotu 4. juna svijetom odjeknula vijesti o smrti legendarnog Alija, Trump se oglasio na svom službenom Twitter profilu napisavši: “Muhammad Ali umro je u 74. godini. Bio je istinski šampion i divan momak. Svima će nam nedostajati”.

Njegov tvit naišao je na brojne kritike korisnika društvenih mreža koji su ga nazvali “licemjerom” budući da se proteklih godinu dana predsjednički kandidat oštro zalagao za protjerivanje muslimana sa američkog tla.

Prema pisanju “The Independenta”, Trump i Ali poznavali su se 35 godina. Ali je prisustvovao drugom vjenčanju Trumpa, a susretali su se i tokom humanitarnih akcija.

Ali se prošle godine oglasio u medijima povodom navoda da “neki predsjednički kandidati predlažu zabranu ulaska muslimana u Sjedinjene Američke Države” naglasivši tada da se “muslimani trebaju suprotstaviti onima koji koriste islam za ostvarivanje ličnih ciljeva”.

“The Independent” navodi kako su mnogi protumačili kako Ali kritikuje Trumpa iako nikada nije precizirao o kome je riječ.

Na odavanje Trumpove počasti Aliju osvrnuo se i njegov rival Bernie Sandres.

“Nemoj mi reći da si toliko volio Muhammada Alija i da ćeš razbiti predrasude prema muslimanima u ovoj zemlji (SAD)”, rekao je Sanders u subotu u Los Angelesu.

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top