Vi ste ovdje
Home > Ostalo > Obavijesti > Tribina u Bihaću: Božija milost prema čovjeku

Tribina u Bihaću: Božija milost prema čovjeku

 Ovogodišnji, četvrti po redu, kongres i skup Azharove uleme i alumnista univerziteta El-Azhar iz BiH, održat će se u Cazinu u prostorijama medrese “Džemaluddin ef. Čaušević” 20. i 21. novembra 2015. godine. Tim povodom, u Krajinu stižu izuzetno eminentna imena iz oblasti islamskih nauka koji su svoje dodiplomsko, a neki i postdiplomsko i doktorsko zvanje stekli na univerzitetu El-Azhar u Kairu ili muslimanskom Harwardu, kako ga neki vole nazvati.

Medžlis Islamske zajednice Bihać će tim povodom biti domaćin dvojici izuzetno značajnih gostiju. Hafizu dr. Kenanu Musiću, jednom od najvećih mladih bh intelektualaca i čovjeka čija predavanja vrlo rado slušaju svi, a posebno mladi ljudi u BiH i dijaspori. I mr. Dino Maksumić, izuzetno drag i omiljen predavač, direktor centra za učenje Kur'ana u Mostaru i zamjenik glavnog imama Medžlisa IZ-e Mostar.

Mr. Dino Maksumić će predstaviti sam univerzitet El-Azhar, reći nekoliko riječi o najznačajnijim Bošnjačkim ličnostima koji su svoje obrazovanje završili na tom univerzitetu i o samom kongresu Azharove uleme. Potom će predavanje održati hafiz dr. Kenan Musić, koji će govoriti o Božijoj milosti prema čovjeku, koliko je čovjek značajan Bogu i kako bi svaki čovjek trebao da se odnosi prema drugom čovjeku.

Tribina će biti upriličena u Kulturnom centru – Dom armije Bihać, 21.11.2015. sa početkom u 19 sati.

Dobro nam došli!

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top