Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Trg u centru Novog Pazara dobija ime po Hatidži Mehmedović

Trg u centru Novog Pazara dobija ime po Hatidži Mehmedović

Trg u Novom Pazaru-Hatidža Mehmedović

Gradsko veće Novog Pazara donjelo je na jučerašnjem zasjedanju odluku da se plato Kulturnog centra u tom gradu nazove po predsjednici Udruženja “Majke Srebrenice”, rahmetli Hatidži Mehmedović. Ova odluka usvojena je jednoglasno, a ovih dana proći će i kroz skupštinsku proceduru, javlja Anadolu Agency.

Grad Novi Pazar će, imenovanjem platoa u blizini zgrade Kulturnog centra, ukazati počast za hrabrost i za borbu za istinu predsjednici Udruženja “Majke Srebrenice”, Hatidži Mehmedović, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Želimo da odamo počast nedavno preminuloj predsjednici Udruženja “Majke Srebrenice”, rahmetli Hatidži Mehmedović, ženi heroju žrtve i stradanja. Zato će zasluženo plato u centru grada nositi njeno ime. Naša je obaveza da se sećamo nje i svih nevinih žrtava Srebrenice”, rekao je prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac.

Podsjetimo, delegacija Novog Pazara, predvođena gradonačelnikom Nihatom Biševcem prisustvovala je dženazi Hatidže Mehmedović u Srebrenici.

Na dan Hatidžinog ukopa na više lokacija u Novom Pazaru istaknuti su transparenti sa porukom: “Neka ti je vječni rahmet, majko šehida.”

Skupština Novog Pazara je 2015. godine donjela odluku da se na teritoriji grada 11. jul proglasi Danom sjećanja na žrtve genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top