Rekreacija

Treninzi za sportiste: Očuvajte formu vježbanjem u karantinu

Naime, na svojim internet platformama tri puta sedmično objavljivat će video treninge za sportiste koji sve mogu raditi kod kuće kako bi ostali u formi.

“Novonastala situacija u svijetu i BiH zbog koronavirusa uveliko je poremetila sport. Nije to samo kako šira javnost vidi ‘nema sporta na TV ekranima’. To je dosta širi problem koji uveliko dovodi u pitanje cijelu tekuću sportsku sezonu. Pored problema što su sva takmičenja otkazana ili ‘zaleđena’, sportisti, bilo da su djeca ili profesionalci, imaju problema s održavanjem ili unapređenjem svoje kondicione forme jer ne mogu trenirati. Kako bi ublažili ovaj problem, i da bi pomogli svojim i svim drugim sportistima, krenuli smo s emitovanjem video treninga koje svi mogu raditi kući ili u nekom drugom ograničenom okruženju po pitanju prostora i rekvizita. Tri puta sedmično, na klubskim kanalima, emitujemo trening video, s raznim ciljanim trenažnim jedinkama s kojim će sportisti sigurno uveliko očuvati svoju formu u ovom izolirajućem periodu”, poručio je Ćerimagić.

Do sada su objavljena tri videa treninga, a svi budući bit će objavljivani ponedjeljkom, srijedom i petkom u 17 sati na Facbook stranici kluba  AK Novi Grad Sarajevo – Atleta kao i na stranici www.atleta.ba.

akos.ba

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button