Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Treći objekat u Sarajevu sa halal oznakom: Hotel Europe halal certificiran

Treći objekat u Sarajevu sa halal oznakom: Hotel Europe halal certificiran

Agencija za certificiranje halal kvalitete obavještava javnost da je hotel Europe Sarajevo uspješno implementirao zahtjeve Halal standarda BAS 1049:2010 i Vodiča za halal certificiranje turističko-ugostiteljskih objekata.

Halal certifikat gospodinu Rasimu Bajroviću, generalnom direktoru Europa dd, uručio je direktor Agencije, gospodin Amir Sakić.

Zahtjevi Halal standarda BAS 1049:2010 i Vodiča za halal certificiranje turističko-ugostiteljskih objekata su implementirani u kuhinji i restoranu hotela Europe, što je certifikacijskim auditom obavljenim polovinom februara i utvrđeno.

Halal certifikat se izdaje za pripremu i posluživanja jela u i van restorana što obuhvata sva jela na meniju restorana hotela Europe.

„Halal turizam je općenito u ugostiteljstvu važan oblik turističke ponude koja je već prisutna u svijetu, a na zadovoljstvo naših gostiju od februara mjeseca je uspješno implementiran Halal standard i kod nas u hotelu Europe u Sarajevu. Dobivanjem halal certifikata hotel Europe je obogatio ugostiteljske usluge i našim gostima je u mogućnosti ponuditi raznovrsna halal jela koja se pripremaju i poslužuju u skladu sa Halal standardima. Dobivanjem halal certifikata očekujemo veći broj dolazak kako domaćih tako i stranih gostiju, te puno bolje poslovne rezultate hotela Europe” rekao je gospodin Bajrović, generalni direktor Europa dd.

“Halal turizam je jedna od najznačajnijih grana u našoj zemlji. Sve veći broj domaćih i stranih turista zahtijeva turističko-ugostiteljske usluge halal kvalitete. Drago nam je da jedan od najpoznatijih sarajevskih hotela uspješno implementirao zahtjeve Halal standarda i da u svojim gostima može ponuditi halal jela. U narednom periodu hotel Europe će proći i proces rangiranja u skladu sa zahtjevima halal CrescentRatinga tako da će i ostale usluge u hotelu biti prilagođene zahtjevima halala i dostupne halal turistama” rekao je direktor Agencije, gospodin Amir Sakić, saopćeno je iz Agencije za certificiranje halal kvalitete sa sjedištem u Tuzli.

Hotel Europe je nakon hotela Hollywood i City Boutique treći hotelski objakat koji ima dio usluge prema zahjtevima halal standarda. Restoran Terasa Sarajevo još uvjek je jedini u kategoriji restorana sa halal oznakom 

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com