Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Travnik: Prva “radnička džuma” u Potur mahalskoj džamiji

Travnik: Prva “radnička džuma” u Potur mahalskoj džamiji

Nakon što je u Sarajevu ove zime organizovana studentska džuma, iz Travnika nam dolazi lijep haber o “radničkoj džumi”

 

Početak mjeseca aprila na travničkom Medžlisu obilježen je prvom “radničkom džumom” koja je obavljena u Potur mahalskoj džamiji.

Imam i hatib bio je glavni imam Medžlisa, mr. Salih-ef. Indžić, koji je u hutbi u prepunoj džamiji prenio važnost vjernikovog ispravnog pogleda na život.

Kroz tumačenje značenja prvih ajeta iz sure “Ed-Dehr” (Vrijeme), glavni imam je apostrofirao važnost snalaženja u vremenu, promicanja dobra i uzimanje kur'ansko-sunnetskih principa kao ideje vodilje u svome životu i radu.

Prisustvo velikog broja vjernika, te iskazano oduševljenje idejom “radničke džume”, pokazalo je svu opravdanost pokretanja i realizacije jedne ovakve ideje, piše na web stranici Medžlisa IZ Travnik.

Iako prema statistici Travnik spada u gradove u kojima ima mnogo više onih koji traže posao od zaposlenih, nadležni iz Medžlisa su prepoznali potrebu za džumom u drugom terminu za radnike.

Pitamo se kad ćemo dočekati i u drugim većima gradovima da imamo radničke/studentske džume.

Medžlisi Zenica, Tuzla, Mostar i drugi su na potezu, a sarajlije pored jedne lokacije za “studentsku džumu” imaju potrebu za džumom u drugom terminu na više mjesta.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top