Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Travnik: Kantonalna uprava za šumarstvo SBK-a obilježila Međunarodni dan šuma

Travnik: Kantonalna uprava za šumarstvo SBK-a obilježila Međunarodni dan šuma

 Predavanja, promocije Fotomonografije BiH šuma, dokumentarnog filma Tise u BiH i Abecede uspjeha i dobrog života&Tajne i vrline uspješnih 

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana šuma i programa Dana općine Travnik Kantonalna uprava za šumarstvo priredila je Centralnu manifestaciju (24.03.2014.) u okviru koje su održana predavanja iz oblasti šumarstva, promocije Fotomonografije BiH šuma, dokumentarnog filma Tise u BiH i Abecede uspjeha i dobrog života &Tajne i vrline uspješnih 

-Šumu nije dovoljno samo voljeti – šumom se mora gospodariti na održiv način kako bi se postiglo optimalno zadovoljenje društvenih, ekoloških i ekonomskih potreba sadašnjih, ali i budućih generacija, rekao Ševal Konjalić, direktor Kantonalne uprave šumarstva.

Mnogobrojne goste u sali Centra za kulturu općine Travnik u ime općine pozdravio je načelnik Adnan Hadžiemrić, u ime Kantona SBK premijer Tahir Lendo, u ime Ministarstva poljoprivredne, vodoprivrede i šumarstava, ministar Senad Selimović i Omer Pašalić u ime Federalnih šuma BiH.   

Stručni referat: „Uloga šuma i njihov značaj za budućnost BiH društva: Jesmo li sa šumom na Vi“   u formi power-point prezentovali su prof. dr. Mersudin Avdibegović sa saradnicima Senkom Mutabdžija i Brunom Marić.

Fotomonografiju šuma Bosne i Hercegovine u kojoj su objavljenje fotografije šumara i članova Udruženja šumarskih inženjera i tehničara FBiH,  predstavio je prof. dr. Mersudin Avdibegović.

Ovom prigodom premijerno je prikazan dokumentarni film: “Tise u Bosni i Hercegovini”, autora Dalibora Balliana, profesora na Šumarskom fakultetu u Sarajevu, a o filmu je govorio prof. Marinko Slipac

Za mnogobrojne goste promociju knjige “Abeceda uspjeha i dobrog života & tajne i vrline uspješnih ” autora Kemala Balihodžića, predstavio je autor.

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top