Vijesti iz zemlje

Travnik i Livno: Darovane prve porodilje u Novoj hidžretskoj 1439. godini

Delegacija Muftijstva travničkog posjetila porodilje u Kantonalnoj bolnici povodom nove 1439. hidžretske godine

U povodu Nove hidžretske 1439. godine, delegacija Muftijstva travničkog koju je predvodio muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović posjetila je porodilje na odjelu za ginekologiju i akušerstvo Kantonalne bolnice u Travniku.

Ovo je treća ovakva posjeta predstavnika Muftijstva travničkog. Tom prilikom muftija Adilović uručio je  novčanu hediju dvjema majkama koje su u novoj 1439. hidžretskoj godini na ovaj svijet donijele dvije zdrave bebe.Da se radi o veoma lijepoj inicijativi svjedoče reakcije svih porodilja na odjelu.

Medžlis Livno: Obradovana prva porodilja u Novoj godini

Medžlis IZ Livno zajedno sa Udruženjem žena MIZ Livno i ove godine su u kantonalnoj bolnici u Livnu darovali majku koja se prva porodila u Novoj hidžretskoj godini

Glavni imam Medžlis, Dževad ef Hadžić i muallime Šejla Mujić Kevrić i Alma Poljić Alić posjetili su porodilište bolnice „Dr fra Mihovil Sučić“, te sa skromnim poklonom obradovali Fatimu Šišić koja je u novogodišnjoj večeri rodila malenog, zdravog Amara.  Također su darovali i majku koja je rodila odmah nakon Fatime, te im lično čestitali novinu i poželjeli sve najbolje.

Veliko hvala upravi bolnice koja je omogućila ovu posjetu, te ljubaznom osoblju na odjelu za porodilje, koji su sve organizirali.

preporod.com

Povezani članci

Back to top button