Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Trampova retorika pozitivno utiče na prelazak Amerikanaca u islam

Trampova retorika pozitivno utiče na prelazak Amerikanaca u islam

Moje ime je Michael Cummings, ali sam ga promijenio u Ubejde. Ovo je priča o mojem vraćanju islamu.
Odrastao sam kao baptista u ruralnom Kentakiju. Ali uvijek sam bio drugačiji od svoje porodice, naročito kada je u pitanju učenje o drugim kulturama. Obojica moje braće su se pridružila vojsci i nakon služenja u Iraku obojica su se posvetila karijerama na drugim poljima.
Jedan od njih je u nacionalnoj sigurnosti i pohađa koledž kako bi postao kršćanski svećenik. Ali ja sam se udaljio od kršćanstva nakon što sam počeo ispitivati Bibliju i kada nisam mogao dobiti odgovore od bilo kojeg svećenika, te sam počeo tražiti istinitu religiju.
Tražio sam svukuda od mormona do rastafarijanaca, ali tokom izbora Trumpa i mržnje koja je s tim došla, svoja interesovanja sam usmjerio na saznam u šta zapravo muslimani vjeruju jer sve ono što sam znao bilo je s televizije i filmova.
Počeo sam istraživati i pitati muslimane u šta vjeruju i naručio sam Kur’an koji sam počeo čitati.
Sve što sam saznao o islamu mi je imalo smisla. Odlučio sam da kažem svojoj majci da prelazim na islam, ali nije bila sretna (još uvijek nije). Onda je ona odlučila da stvar uzme u svoje ruke pa je nazvala mog brata u nacionalnoj sigurnosti/svećenika i da mu kaže.
Očigledno da to nije dobro prošlo. Gotovo sve osobe koje poznajem cijeli život na mene sada gledaju kao na neprijatelja, ali time što sam izgubio nekoliko članova porodice stekao sam oko 1,7 milijardi nove braće i sestara.
Također činim davu svim mojim prijateljima i nekoliko njih je blizu primanja islama, inšAllah.
Samo dovim Allahu da nastavi da me upućuje i moje prijatelje a možda čak i jednog dana moju porodicu.

IslamBosna.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top