EkonomijaKupujmo domaće i halal

„TOPS“ i drugi proizvodi Gadžo-comerca dobili halal certifikat

Agencija za certificiranje halal kvalitete obavještava javnost i konzumente halal proizvoda da su uspješno implementirani zahtjevi Halal standarda BAS 1049:2010 u proizvodnim pogonima Agrokomerca dd koji su u zakupu kompanije Gadžo-comerc doo Sarajevo

 Zahtjevi Halal standarda implemenitrani su u pogoni za preradu kakaovca, pogoni za proizvodnju vafel proizvoda sa čokoladnim preljevom, kakao krema, mariniranog povrća i začina.

Certifikacijskim auditom koji je izvršen u aprilu utvrđeno je da su ispunjeni zahtjeve propisani Halal standardom BAS 1049:2010, te da se kompaniji Gadžo-comerc doo Sarajevo može uručiti halal certifikat.

“Halal tržište i bh halal industrija je unaprijeđena za novih 27 halal proizvoda koji čine sveukupnu halal paletu proizvoda bogatijom. Kompaniji Gadžo-comerc doo Sarajevo čestitamo na uspješnoj implementaciji zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2010 i želimo joj mnogo poslovnog uspjeha u budućem radu” – rekao je gospodin Amir Sakić, direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete. 

“Uspješno implementiranje Halal standarda u našim proizvodnim pogonima i dobijanje Halal certifikata je u potpunosti u skladu sa našim temeljnim opredjeljenjem da proizvodimo kvalitetnu, zdravstveno sigurnu i Halal hranu. Veoma smo ponosni na činjenicu da od sada naši proizvodi nose oznaku za Halal, čime smo ispunili  zahtjeve i očekivanja velikog broja naših kupaca i potrošača. Uskladu s tim  kompanija GADŽO-COMERC doo Sarajevo je u svim poslovnim jedinicama  koje se bave proizvodnjom hrane primjenila definisane propise za Halal kvalitet i  proizvodi proizvode Halal kvaliteta i u okviru realnih mogućnosti, svakodnevno analizira postojeće stanje i poduzima stalne aktivnosti na poboljšanju sveukupne efikasnosti HALAL kvaliteta proizvoda”- rekli su iz kompanije.

Halal certificiranjem obuhvaćeni su sljedeći proizvodi i proizvodne linije: biskvit sa želeom i čokoladnim preljevom  (Tops, Diva, Bravo, Bondi i Hello Kitty), kakao krem namaz “Cremito”, čokolada za jelo i kuhanje, marinirano povrće i dodatak jelima sa povrćem.  

Pored domaćeg tržišta, kompanija svoje proizvode plasira na tržište Amerike, Kosova, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. U narednom periodu kompanija će raditi na označavanju proizvoda znakom Halal kvalitete.

halal.ba

Povezani članci

Back to top button