Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > TIKA počela renoviranje kancelarija za redakcije na manjinskim jezicima Radio Kosova

TIKA počela renoviranje kancelarija za redakcije na manjinskim jezicima Radio Kosova

Ambasadorka Turske na Kosovu Kivilcim Kilic i predstavnici TIKA-e obišli su danas radove na renoviranju kancelarija za redakcije na manjinskim jezicima Radija Kosovo koji djeluje u okviru Javnog servisa Radio-televizija Kosova.

Ambasadorka Kilic je istakla da veruje da će sa završetkom radova, Radio Kosovo obavljati svoj posao još uspešnije.

“Uvek sam isticala da su sektor obrazovanja i zdravstva najbolji pokazatelji stepena razvoja jedne države, ali danas smo ovde da pomognemo razvoju jednog drugog važnog sektora, poboljšavajući uslove za rad u sektoru medija. Mi sa svim našim institucijama, Ambasadom, TIKA-om, Institutom “Yunus Emre”, našim opštinama i univerzitetima, želimo da vidimo da su naša prijateljska zemlja i sve kosovske zajednice srećni, da žive prosperitetno i da imaju svetlu budućnost”, kazala ambasadorka Kilic.

Direktor Radija Kosovo Azem Bujupi izrazio je zadovoljstvo zbog dobijanja podrške TIKA-e na poboljšanju uslova za rad novinara.

“Svesni smo da se javni servis suočava sa neodrživom finansijskom situacijom i ova donacija TIKA-e je izuzetno korisna za našu instituciju”, kazao je Bujupi. On se tom prilikom u ime radnika Radija Kosovo zahvalio ambasadorki Kilic na čestim posetama, kao i TIKA-i na pruženoj pomoći.

Na Radiju Kosovo se osim na albanskom, svakodnevno emituje i program na srpskom, turskom, bosanskom i romskom jeziku, kao i dva puta mesečno program za Aškalije.

Amra Zejneli, odgovorna urednica programa za zajednice Radija Kosovo, kazala je da je ova pomoć stigla u prave ruke i naglasila da je važno što će se uslovi za rad poboljšati.

“Mislim da je jako dobrodošla i jako će poboljšati naš način rada i prenošenja programa i uopšte informacija do naše publike”, kazala je Zejneli.

TIKA će ovim projektom pored renoviranja prostorija finansirati i nabavku celokupnog inventara, kao i kompjutera za redakcije na jezicima nevećinskih zajednica Radija Kosovo.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top