Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Ekologija > Tešanj: Učenici mekteba u akciji čišćenja grada

Tešanj: Učenici mekteba u akciji čišćenja grada

Učenici iz Šarenog mekteba, koji objedinjava u jednu zgradu učenike iz užeg jezgra grada Tešnja, s muallimima Amar Bedaković, mr. Enver Kurtić i hfz. Nermin Ibrahimović dali su veliki doprinos uređenju grada i njegovih zelenih površina, shodno početku proljeća i Danu voda koji se obilježava 22. marta.

 

 Inače, ranije je u Kabinetu Načelnika održan sastanak na kojem je dogovoren plan održavanja ekološke akcije čišćenja na području općine Tešanj u subotu, 21. marta 2015. godine. Sastanku su prisustvovali predstavnici udruženja Eko-mladi, Blinker, Sportskih ribolovaca Jelah, Odreda izviđača Crni vrh, Glavni imam MIZ Tešanj, te Općinski načelnik sa saradnicima.

Ovo je zajednička akcija čišćenja naše općine, sa ciljem da proljeće dočekamo u što ljepšem okruženju, a sve u skladu sa našom vizijom – Tešanj, sredina ekološke svijesti, čistoće i reda. Želja nam je da se što veći broj ljudi odazove ovoj akciji, te ovom prilikom pozivam sve građane općine Tešanj da se uključe u akciju, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Akcija proljetnog čišćenja i uređenja planirana je za subotu i nedjelju (21. i 22. marta), a u akcijii će učestvovati mjesne zajednice, udruženja, Medžlis islamske zajednice, firme koje rade na zimskom održavanju puteva i KP RAD Tešanj.

preporod.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top