Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Svečanost u džematu Dolac na Lašvi

Svečanost u džematu Dolac na Lašvi

Svečanost i predavanje u džematu Dolac na Lašvi U subotu 24.10.2015. poslije akšam-namaza u džamiju džemata Dolac na Lašvi – Novo naselje, predavanje je održao dr. Ahmed ef.Adilović, muftija travnički i svečano su dodjeljene diplome, svjedodžbe, pohvale i nagrade za djecu koja su naučila (suru Jasin, Mulk i od el-Fedžr do en-Nas), i onih koji su u toku protekle mektebske godine naučila Uvod u kur’ansko pismo. Predavanju su prisustvovali i glavni imama Medžlisa islamske zajednice Travnik mr. Salih ef. Indžić i predsjednik medžlisa islamske zajednice Travnik mr. Nermin Šušić.

Mektebska djeca iz Dolačke regije (Dolac na Lašvi, Slimena i Vakuf) su imala zadatak da u toku ljetnog raspusta nauče suru Ja-sin, Mulk i sure od Fedžr do Nas. Za sve one koji su naučili zadano, dobili su mobitel i diplomu, a ostali koji nisu uspjeli u ovom periodu da savladaju zadane sure, imat će priliku ako Bog da.

Cilj ove aktivnosti pri džematu Dolac na Lašvi jeste da djeca dio vremena koje imaju na raspustu iskoriste i provedu uz Kur’an. Ako Bog da, imamo nijjet da ovo uvedemo u praksu svake godine, pri džematu Dolac na Lašvi i da svake godine broj djece bude veći.

Mobitele i diplome za naučene sure Jasin, Mulk i sure od el-Fedžr do en-Nas su dobili: Klisura Lamija, Hodžić Sumejja, Žužo Aiša, Suljić Enes i Suljić Enver, a radi se o učenicima osnovne škole. Najmlađa polaznica mekteba Dolac na Lašvi koja je savladala sufaru jeste Sabaheta Grabus učenica drugog razreda osnovne škole.

Također smo nagradili i polaznike Kursa sufare i tedžvida za odrasle koji su u toku protekle godine uspješno završili kurs.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Želio bih se zahvaliti ispred džemata Dolac na Lašvi: ”Medžlisu islamske zajednice Travnik”, Dirhem.org, fonTELe.ba, Grafičkom studiu ”Din”, Knjižari ”Libris”…

Molim Allaha da Vam podari svaki hajr i bereket!

(Ukoliko želite pogledati više fotografija posjetite našu fb stranicu Omladinski klub el-Feth)

Mahsus selami i svako dobro…

Ajdin ef. Terzić, imam džemata Dolac na Lašvi

el-feth.baž

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top