Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Historija i tradicija > Sudjelujte u foto konkurs “Tradicionalni bosanski zanati i ručni rad”

Sudjelujte u foto konkurs “Tradicionalni bosanski zanati i ručni rad”

Sudjelujte u foto natječaju “Tradicionalni bosanski zanati i ručni rad”. Pobjednička fotografija će svom autoru donijeti nagradu – vikend za četiri osobe u ruralnoj kući u živopisnom selu Obojak nadomak Fojnice, ili poklon vaučer BBI centra u vrijednosti od 100 KM.

Druga i treća nagrada su poklon vaučeri BBI centra u vrijednosti 50 KM.

“Fotkajte neki tradicionalni zanat ili ručni rad na selu, pošaljite nam fotografiju i nakon što je objavimo pozovite prijatelje da je “lajkuju” na FB stranici Alterurala. Da bi se kvalificirala, fotografija mora skupiti pet (5) lajkova. Deset (10) fotografija koje prikupe najviše lajkova na Facebooku ući će u uži krug, unutar kojeg će žiri izabrati 3 najbolje”, ističu iz udruženja Alterural.

Nagrade će se dodijeliti po završetku natječaja. Svaki sudionik ima pravo poslati najviše 5 (pet) fotografija. Pravo učešća na natječaju stičete slanjem fotografije u INBOX Facebook stranice Udruženja Alterural (www.facebook.com/udruzenje.alterural) ili na email [email protected] Uz fotografiju, napišite naziv fotografije i Vaše ime, kao i kratak opis fotografije.

Sudjelovanjem na natječaju učesnici se slažu sa pravilima natječaja i garantuju da je fotografija njihovo autorsko djelo. Učesnici natječaja se slažu i prenose pravo na korištenje fotografija na organizatora natječaja – Udruženje Alterural. Autori zadržavaju prava nad svojim djelom, a organizatoru natječaja dozvoljavaju tj. daju neekskluzivno pravo da iste koristi za ilustracije, članke i sl.

Također, organizator zadržava pravo da ne objavi fotografije neprimjerenog sadržaja, kao i da ih u slučaju neregularnosti diskvalificira i obriše bez prethodne najave. Slanjem fotografije na natječaj dozvoljavate organizatoru da izvrši korekcije boja, kontrasta i sl., te da promijeni dimenzije fotografije, ukoliko je potrebno prilagoditi je formatu i prostoru za objavljivanje.

Foto natječaj “Tradicionalni bosanski zanati i ručni rad” traje od 9.4. do 1.6.2015. godine.

ekapija.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top